ŠKODA CITIGO E iV

Klik op een van de afbeeldingen om deze te vergroten

De volledig elektrische stadsauto CITIGOe iV is vanaf NU te bestellen. 

Ben je opzoek naar een nieuwe ŠKODA? De nieuwe elektrische stadsauto van ŠKODA de CITIGOe iV is de eerste 100% elektrische auto van ŠKODA. De moderne looks die je van een stadsauto verwacht, combineert met nog meer ruimte door zijn compacte techniek. Een garantie voor rijplezier, aantrekkelijk ontwerp, bijdrage aan een beter milieu, connectiviteit. grote actiradius en een snelle laadtijd. Kortom: waar voor je geld.

  • 100% elektrisch
  • Actieradius tot 265* km
  • Oplaadtijd +/- 5 uur
  • Snelladen voor 80% in 1 uur
  • 6 jaar onderhoudsgarantie

Meer informatie

Minder informatie

Actieradius

De actieradius van de CITIGOe iV is vastgesteld op 265* kilometer. Gemiddeld legt een inwoner van Nederland 22 kilometer af met de auto voor woon-werk verkeer. Dit houdt in dat je op een volle accu 12 dagen van thuis naar je werk kunt rijden. Hiermee biedt de CITIGOe iV een zeer grote actieradius aan voor een stadsauto, waardoor de elektrische auto praktisch is voor werk en privé.

Van buiten hetzelfde, maar van binnen net even wat anders dan een normale auto in de Citigo e iV

Opladen

De CITIGOe iV als volledig elektrische auto beschikt over een lithium-ion accu die opgeladen dient te worden na het maken van een rit de volledige oplaadtijd van de CITIGOe iV bedraagt ongeveer 5 uur. Snelladen tot 80% met het Combinet Charging System (CSS) duurt máár 1 uur. Nederland beschikt inmiddels over een groot netwerk laadpalen, waardoor het opladen erg gemakkelijk is. Dit kan thuis (zelfs met 230V aansluitingen), onderweg of op kantoor zodat jij altijd opgeladen onderweg gaat.

De CITIGOe iV als volledig elektrische auto beschikt over een lithium-ion accu die opgeladen dient te worden na het maken van een rit de volledige oplaadtijd van de CITIGOe iV bedraagt ongeveer 5 uur. Snelladen tot 80% met het Combinet Charging System (CSS) duurt máár 1 uur.

Onderhoud

Een elektromotor heeft slechts één bewegend onderdeel: de rotor. Zodoende heeft de elektromotor in vergelijking met een verbrandingsmotor veel minder onderhoud nodig, omdat er minder slijtage plaatsvindt op minder onderdelen. Er wordt geen olie gebruikt en er zitten geen brandstof- en luchtfilter op. In het algemeen vereisen elektrische auto's minder onderhoud dan een auto met een conventionele motor.

Financieel

De CITIGOe iV is voor zowel zakelijke als particuliere rijders aantrekkelijk door diverse financiële voordelen. Zo ben je bij de aankoop van een elektrische auto t/m 2020 vrijgesteld van BPM en betaal je tot en met 2020 geen Motorrijtuigenbelasting (wegenbelasting). Als zakelijke rijder betaal je in plaats van de normale 22% bijtelling maar 4% voor een volledige elektrische auto.

Zuinig

Elektrisch rijden is naast de financiële voordelen bovenal beter voor het milieu. Het is de groenste manier van autorijden, doordat er geen uitstoot van CO2 en stikstof plaatsvindt tijdens het autorijden. Emissievrij rijden in de stad is hiermee een feit. Daarnaast is er ook minder geluidshinder dan bij reguliere brandstofauto's De onderdelen van de CITIGOe iV zijn zo gebouwd dat ze naderhand kunnen worden hergebruikt en gerecycled.

De CITIGO ͤ iV is de eerste 100% elektrische auto van ŠKODA
De moderne looks die je van een stadsauto verwacht, gecombineerd met nog meer ruimte door zijn compacte techniek

Standaard 5 deurs

De CITIGOe iV wordt uitsluitend geleverd in vijfdeursuitvoering. De voorste twee deuren beschikken over elektrisch bedienbare ramen.

Behuizing buitenspiegels

De behuizing van de buitenspiegels is uitgevoerd in zwart of wagenkleur. Geïntegreerde richtingaanwijzer zijn standaard.

Met het vernieuwde design en geïntegreerde LED dagrijdverlichting is opvallen niet moeilijk.
Mooie nieuwe gril op de CITIGO ͤ iV van ŠKODA

Bumper met geïntegreerde mistlampen

De nieuwe bumper met honingraatstructuur en standaard geïntegreerde mistlampen is een blikvanger.

Grille in carrosseriekleur

Een typisch kenmerk van de elektrisch aangedreven CITIGO-modellen is de in carrosseriekleur uitgevoerde grille.

LED dagrijdverlichting op de 100% elektrische CITIGO ͤ iV van ŠKODA

Geïntegreerde richtingaanwijzers

Geïntegreerde richtingaanwijzer zijn standaard op de CITIGOe iV.

Veelgestelde vragen

Wat is de actieradius van de CITIGOe iV? Hoe zit dit precies?

De CITIGOe iV heeft een maximale actieradius van 265 km volgens de WLTP norm met de 60 Ah-accu met een inhoud van 36,8 kWh. De actieradius wordt beïnvloed door factoren zoals de voertuigconfoguratie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Het gebruik van airco of verwaming heeft grote invloed, onderschat dit niet. Ga hier slim mee om. Het is namelijk mogelijk om de auto tijdens het laadmoment (dus wanneer je CITIGOe iV is aangesloten aan een laadstation) voor te verwarmen of te koelen.

Radio en verlichting hebben nauwelijk invloed op de actieradius.


Hoe snel laadt de ŠKODA CITIGOe iV op?

De CITIGOe iV laadt met een 40 kW-gelijkstroomlader en het Combined Charging System (CSS) in slechts 1 uur op tot 80%. Bij een wisselstroomwallbox (7,2 kW) vergt het volledige laden van een lege accu 4-uur en 8 minuten. Bij een thuislaadstation duurt het 12,5u. Tevens is de CITIGOe iV ook op te laden via de traditionele 230V-aansluitingen.


Vanaf wanneer kan ik de nieuwe CITIGOe iV bestellen?

De nieuwe CITIGOe iV wordt in januari 2020 verwacht bij de dealer. Vanaf 1 juli is het model echter al te bestellen. Als eerste de kans krijgen om een CITIGOe iV te bestellen? Blijf dan op de hoogte via dit formulier.


Wanneer worden de prijzen voor de nieuwe CITIGOe iV aangekondigd?

De exacte specificaties en prijzen worden voor de marktintroductie bekend gemaakt. Naar verwachting is de nieuwe CITIGOe iV begin januari 2020 beschikbaar bij de dealer.


Wanneer kan ik de nieuwe CITIGOe iV bij de dealer in het echt ervaren?

De nieuwe CITIGOe iV is medio januari 2020 in het echt te ervaren bij je lokale ŠKODA dealer.


Vanaf wanneer kan ik de nieuwe CITIGOe iV tijdens een proefrit ervaren?

Ervaar de nieuwe CITIGOe iV zelf tijdens een proerit bij je lokale ŠKODA dealer. Vanaf de marktintroductie (naar verwachting medio januari 2020) kun je een proefrit maken.


Kan ik de nieuwe CITIGOe iV ook Private Leasen?

Natuurlijk zal de nieuwe CITIGOe iV ook beschikbaar komen via Private Lease. De prijzen en uitvoeringen zullen binnenkort beschikbaar komen.


Wat zijn de afmetingen en specificaties van de nieuwe CITIGOe iV?

De CITIGOe iV is dé ideale elektrische stadsauto. De specificaties zijn als volgt:

Lengte: 3.597mm
Breedte: 1.645 mm
Hoogte: 1.481 mm
Bagageruimte: 250 liter
Vermogen: 61 kW
Actieradius tot: 265 km
Topsnelheid: 130 km/u


Wat is het vermogen van de CITIGOe iV?

De CITIGOe iV heeft een vermogen van 61 kW en heeft een koppel van 210 nM. Met dit vermogen en koppel accelereert de CITIGOe iV in 12,5 seconden van 0-100km/u. De topsnelheid ligt op de 130 km/u.

 

* De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.

 

Rijklaar v.a.
€ 23.290,-
Private lease v.a.
€ 411,- p.m.
Bijtelling v.a.
€ 56,- p.m.

Elektrisch laden: Eigen oplaadpunt thuis of op het werk

Wanneer u de overstap maakt naar een elektrische auto, is de volgende vraag hoe u uw nieuwe auto gaat opladen. De op lange termijn meest voordelige (én meest handige) oplossing is een eigen laadpaal. U betaalt dan namelijk enkel het stroomtarief van uw energieleverancier.

Om thuis of op kantoor veilig en snel te kunnen laden werkt Van den Udenhout samen met F1RST, de meest innovatieve ontwikkelaar en producent van laadsystemen.

De laadoplossing van F1RST bestaat uit een laadpaal (inclusief installatie) en eventueel een laadpas. Bij dit systeem heeft u géén extra stroomgroep nodig.

 

Meer informatie

knop-brochure-wit.png
BROCHURE

knop-prijslijst-wit.png
PRIJSLIJST

knop-brochure-wit.png
HANDLEIDING ELEKTRISCH RIJDEN

 


Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom de CITIGO e iV

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws omtrent de ŠKODA CITIGOe iV vul dan onderstaand formulier in.

Je persoonlijke gegevens worden verwerkt door Van den Udenhout zoals beschreven in ons Privacy Statement.

U wilt graag meer weten over deze ŠKODA CITIGOe iV van Van den Udenhout? Neem dan snel contact met ons op of ga langs bij onze ŠKODA vestiging in 's-Hertogenbosch of Veldhoven.