VOLKSWAGEN BANDENSERVICE

De Volkswagen Bandenservice zorgt voor de juiste banden bij jouw auto en rijstijl. Voor optimale grip en veiligheid zijn de juiste autobanden onmisbaar. Kies jouw perfecte zomer- of winterband bij Van den Udenhout.

Maak direct een afspraak in onze werkplaats.

VAN DEN UDENHOUT BANDENSERVICE

De rijprestaties en de rijveiligheid van jouw Volkswagen zijn voor een groot gedeelte afhankelijk van de banden. Verschillende type banden zorgen voor verschillende kwaliteiten, maar goede banden zorgen altijd voor een betere wegligging. Volkswagen bandenservice zorgt er altijd voor dat je de juiste banden bij jouw auto en rijstijl krijgt. Op deze manier ga je altijd veilig de weg op.

GOEDE BANDEN ZORGEN VOOR RIJVEILIGHEID

Versleten en/of uitgedroogde banden kunnen een klapband veroorzaken. Verminderprofiel is in combinatie met regen en natte wegdekken erg gevaarlijk aangezien dit kan leiden tot aquaplaning. Natuurlijk zijn er ook dingen waar je zelf op kunt letten:

  • Controleer regelmatig de bandenspanning, zo verbruik je veel meer brandstof als je bandenspanning te laag is. Als de spanning te hoog of juist te laag is, heeft dit grote gevolgen voor de kwaliteit van jouw banden.
  • Meet de profieldiepte van jouw band ook regelmatig. Vanaf 1,6 mm wordt de band namelijk afgekeurd en is het niet meer veilig om met die banden te rijden. Half afgesleten banden hebben op hogere snelheden ongeveer 35% minder contactvlak dan nieuwe banden. Hoe harder er gereden wordt, hoe minder het contactvlak. Dit betekent automatisch dat het ook gevaarlijker wordt om met afgesleten banden te rijden.

 

Volkswagen-Bandenwissel

TIP!

Een laatste belangrijke tip, controleer jouw reservewiel. Zo kom je op onverwachte momenten niet voor verrassingen te staan. Wij zijn ervaren in het repareren en vervangen van banden. 

Maak hier direct een afspraak in onze werkplaats

VAN DEN UDENHOUT SERVICE

  • Alles onder één dak
  • Officiële merkdealer
  • Deskundig personeel
  • Complete ontzorging
  • Innovatief

sidebar-werkplaatsbezoek-inplannen