30 december 2021

Elektrisch rijden is vanaf 3 januari 2022 nóg voordeliger vanwege EV-subsidie

Elektrisch rijden is vanaf 3 januari 2022 nóg voordeliger vanwege EV-subsidie

Elektrisch rijden is vanaf 3 januari 2022 nóg voordeliger. Je bespaarde met een elektrische auto al een fors bedrag wat je normaliter kwijt zou zijn aan brandstof. Maar nu doet de overheid daar een schepje bovenop: je ontvangt namelijk bij de aanschaf (of middels het private leasen) van een elektrische auto overheidssubsidie.

Bij het kopen of leasen van een elektrische auto (EV) biedt de overheid een subsidie tot maar liefst € 3.350,-. Dit maakt de aanschaf van een elektrische auto erg interessant. De regeling geldt voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto's.

De Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP) is alleen geldig voor particulieren. De regeling loopt t/m 31 december 2024 en elk jaar heeft het subsidiebudget een maximum. Vanaf 3 januari 9:00 uur kun je je aanvraag indienen via rvo.nl. In voorgaande jaren was de subsidiepot snel leeg. Dus mocht je een auto willen aanschaffen, dan is het raadzaam om snel de knoop door te hakken.

Dit zijn de regels:

 • De personenauto (kentekenregistratie) en de koop- of private lease overeenkomst staan op naam van de subsidieaanvrager (klant).
 • De overeenkomst moet gesloten zijn op of na 1 januari 2022.
 • De aanvraag moet binnen 60 dagen na ondertekening contract gedaan worden.
 • Je vraagt de subsidie zelf met je DigiD aan bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland, op basis van een getekend koopcontract of private lease overeenkomst.
 • De subsidie geldt alleen voor 100% elektrische auto's met een catalogusprijs tussen de € 12.000,- en € 45.000,-, met een minimale actieradius van 120 kilometer.
 • Als koper ontvang je het subsidiebedrag in één keer.
 • Lease je in 2022 een EV? Dan wordt het subsidiebedrag in maximaal 4 jaar uitgekeerd.
 • De auto moet bij koop 3 jaar en bij private lease 4 jaar aaneengesloten op jouw naam staan.
 • Het private lease-contract moet zijn afgesloten bij een deelnemer van het Keurmerk Private Lease.
 • De subsidieregeling is beperkt. Als het jaarbudget is bereikt, stopt de regeling. Dit kun je volgen op de website van de RVO.

Dit zijn de subsidiebedragen:

  Kopen Private lease
Nieuwe auto € 3.350,- eenmalig € 69,79 per maand
Gebruikte auto € 2.000,- eenmalig € 41,67 per maand

 

Voorbeeld voor de ŠKODA ENYAQ iV

Kies je een nieuwe ŠKODA ENYAQ  iV middels private lease, dan is het leasetarief bijvoorbeeld € 549,- per maand. Dit is een all-in prijs, je hoeft alleen nog maar zelf te laden. De EV subsidie van € 3.350,- euro wordt in 48 maanden uitgekeerd. Zo werkt het:

 • Prijs ENYAQ iV op basis van 48 maanden en 10.000 km: € 549,- per maand
 • Overheidssubsidie: € 69,- per maand
 • Uw netto maandbedrag voor een nieuwe ENYAQ iV: € 479,- per maand

Bekijk deze actie

Advies nodig?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over deze regeling in combinatie met een auto die je op het oog hebt? We helpen je graag vrijblijvend verder.  

Neem contact op

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan