elektrisch laden:
Eigen oplaadpunt thuis of op kantoor

Wanneer je de overstap maakt naar een elektrische auto, is de volgende vraag hoe je jouw nieuwe auto gaat opladen. De op lange termijn meest voordelige (én meest handige) oplossing is een eigen laadpaal. Je betaalt dan namelijk enkel het stroomtarief van jouw energieleverancier.

Kies voor:
• zeer flexibel laden
• goedkoop opladen
• diverse type opladers
• energie besparing

cube-laadconnectors

Waarom een eigen oplaadpunt

Om thuis of op kantoor veilig en snel te kunnen laden werkt Van den Udenhout samen met CubeCharging, de meest innovatieve ontwikkelaar en producent van laadsystemen.

De laadoplossing van CubeCharging bestaat uit een laadpaal (inclusief installatie) en eventueel een laadpas. Bij dit systeem heb je vaak géén extra stroomgroep nodig.

Geïnstalleerd binnen ÉÉn dag

De installatie van de laadoplossing wordt uitgevoerd door professionele en gecertificeerde installateurs en is binnen één dag klaar.

De laadoplossing bestaat uit twee delen:

  • Dit is de Cube waar de laadkabel op aangesloten wordt.
  • EVI staat voor Electronical Vehicle Intelligence en is het intelligente systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de krachtstroom wordt verdeeld over de huishoudelijke apparaten en de Cube. Je hebt vaak géén extra stroomgroep nodig.

Hoe werkt dynamisch laden [evi] met het CUBE laadsysteem?

EVI (Electronical Vehicle Intelligence) zorgt ervoor dat jouw huishouden gewoon doordraait. Ben je jouw auto aan het opladen, maar heb je tegelijkertijd je wasmachine draaien en staat de oven aan? EVI zorgt ervoor dat alleen de stroom die jouw huishoudelijke apparaten op dat moment niet nodig hebben, wordt doorgestuurd naar het laadpunt van jouw auto. Hierdoor zal het laadpunt minder hard laden op het moment dat jouw huishouden om meer capaciteit vraagt. Maar met deze slimme oplossing bespaar je de kosten die nodig zijn voor het aanmaken van een extra stroomgroep.

In thuissituaties wordt EVI geïnstalleerd in jouw meterkast. Voor de zakelijke markt wordt EVI op de daarvoor gewenste plek geplaatst.

Het laadpunt: de Cube

De Cube is geschikt voor het opladen van elk type elektrische auto en wordt geïnstalleerd op een plaats naar jouw keuze. Het is een modulair systeem. Dus wil je in de toekomst het aantal laadpunten bij jouw woning of bedrijf uitbreiden? Met de Cube is dit mogelijk, zónder dat er een nieuw energiedistributiesysteem nodig is. Er kunnen 4 Cube’s op een thuis EVI en tot wel 100 Cube’s op een zakelijke EVI worden aangesloten! De Cube heeft een gebruiksvriendelijke interface en is net zo compact als je broodtrommel. Het oplaadpunt is naar jouw wensen te personaliseren en is op bijna iedere ondergrond te plaatsen.

1-FASE AANSLUITING fasen1.png

Veel woningen zijn via een 1-fase aansluiting aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Er komt dan één elektriciteitskabel, met twee draden, de woning binnen: de fasedraad en de
nuldraad. Bij deze aansluiting staat er 220/230V op uw elektriciteitsmeter.

3-FASEN AANSLUITING fasen2.png

Bij een 3-fasen aansluiting komen er drie draden (van ieder 230V) én een nuldraad de meterkast binnen. Dit levert een groter vermogen: bij deze aansluiting staat er 3x220/230V of 380/400V op uw elektriciteitsmeter.

MAXIMALE OPLAADSNELHEDEN PER UUR EN VOOR EEN VOLLE ACCU

  1 fase aansluiting 3 fasen aansluiting
Cube 1 fase 3,7 kW
tot max 3 fasen 22 kW
laadsysteem1x35A  -  1x50A  -  1x80A3 x 25A  -  3 x 35A
kW per uur 0-3,7kW - 0-3,7kW - 0-3,7kW 0-17kW -  0-22kW
Aantal uur voor volle
accu (accu van 45 kW)*
12 uren -  6 uren -  6 uren 3 à 4 uren -  2 uren

* altijd afhankelijk van de maximum laadsnelheid van uw auto. Een auto-accu kan meestal maximaal 11 kWh AC laden

sfeer-breed-stekkerOranje.png

Overzicht installatiepakketten

Installatiekosten Cube Basic € 595,-

Installatiekosten Cube Smart € 695,-

In de standaard installatiekosten is 1 meter graafwerk, voor plaatsing van de Cube aan de buitenmuur, inbegrepen.
Voor extra graafwerk geldt een meerprijs. Prijzen zijn exclusief BTW

Snelle installatie voor vaste prijzen

De installatie van de laadoplossing wordt uitgevoerd door professionele en gecertificeerde installateurs. Bij de bestelling van het laadpunt vul je een kort formulier in. Daarmee wordt bepaald welk installatiepakket past bij jouw thuissituatie. Ook geef je aan of je de Cube met een vaste laadkabel wenst of een RVS paal (voor deze opties gelden meerprijzen).

Het is ook mogelijk dat de installateur vooraf bij jou thuis of op de zaak komt om samen met jou de mogelijkheden te bespreken. Het juiste installatiepakket wordt dan direct bepaald.

sfeer-breed-stekkerGroen.png

SMART PAKKET

Bij de aanschaf van een volledige laadoplossing van CubeCharging heeft u de keuze uit Cube Basic (laden zonder automatisch verrekenen) en Cube Smart (laden inclusief automatisch verrekenen). Cube Smart geeft u inzicht in alle laadsessies. Door middel van een laadpas worden alle geladen kWh’s geregistreerd.

Iedere Cube wordt geleverd met een persoonlijke laadpas. Hiermee laad je niet alleen comfortabel voor eigen deur, de pas werkt ook in de rest van Europa.

• sleutel tot vele groene kilometers
• laden bij 15.000 punten door heel Europa

cube_laadpas.pngMet een laadpas van Cube laad je niet alleen comfortabel voor je eigen deur, ook in de rest van Europa kun je terecht om je auto op te laden.

thuis-op-de-zaak-1.png

Kies je thuis voor Cube Smart, dan worden de geregistreerde laadsessies aan je uitbetaald. Je ontvangt de kosten van de geladen kWh’s automatisch na elk kwartaal op uw (privé)rekening. Een online portaal geeft je inzicht in al jouw laadsessies.

thuis-op-de-zaak2-1.png

Je kunt ervoor kiezen om enkel specifieke laadpassen toegang te geven tot jouw oplaadpunten. Maar je kunt ook verschillende tarieven instellen voor jouw medewerkers en/of bezoekers. Zo kun je de gemaakte kosten specifiek doorbelasten aan de juiste partij.

vw-id.png

Alle geladen kWh’s worden per laadpas geregistreerd: er wordt geregistreerd waar, hoe lang / welke tijden en tegen welk tarief er wordt geladen.

welke laadsystemen zijn er?

Bekijk de pdf met de uitgebreide specificaties en alle prijzen.

tabel.png

Specificaties

Service en onderhoud

CubeCharging biedt voor haar laadpunten een volledig programma aan voor service en onderhoud.

service.png

Prijzen

Meer informatie of een laadsysteem bestellen?

Wil je meer te weten komen over onze producten dan kun je heel makkelijk onderstaand formulier invullen en nemen we contact met je op. 

Wil je advies op maat?

Neem gerust contact op met één van de adviseurs bij CubeCharging.

085 00 444 00

info@cubecharging.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RegenboogCube.gif