10 maart 2022

Onthuld: dit is de elektrische Volkswagen ID. Buzz

Onthuld: dit is de elektrische Volkswagen ID. Buzz
De nieuwe Volkswagen ID. Buzz en ID. Buzz Cargo

De meest iconische Volkswagen is terug! Maar nu als hypermoderne (en volledig elektrische!) bus. De ID. Buzz is 'een eerbetoon' aan de klassieke Volkswagen T1 en wordt dit najaar in de showroom verwacht.

Iconisch design

Design speelt een belangrijke rol bij de ID. Buzz. Het exterieur heeft enkele stijlkenmerken van de legendarische T1, een concept dat precies 75 jaar geleden is ontstaan op basis van een inmiddels beroemde schets van de Nederlander Ben Pon Sr., in zich verenigd.

Het iconische design van de Volkswagen ID. Buzz

Personenbus en Cargo

De ID. Buzz wordt leverbaar als 4,71 meter lange personen- en bedrijfswagenvariant. De personenvariant heeft plaats voor vijf inzittenden en heeft achterin genoeg ruimte voor 1.121 liter aan bagage. Op termijn komen er ook een zes- en zevenzits variant, evenals een uitvoering met een verlengde wielbasis. De Cargo heeft een net wat ander dashboard dan de personenvariant en biedt ruimte voor drie inzittenden. Achterin is er 3,9 kubieke meter ruimte, genoeg voor twee europallets (met een maximum laadvermogen van 650 kg). Het ontwerp van de ID. Buzz heeft een groot voordeel: de draaicirkel meet slechts iets meer dan 11 meter. Ideaal voor ondernemers die vaak in krappe stadscentra moeten zijn!

De bedrijfswagenvariant van de ID. Buzz: de Cargo

Moderne aandrijflijn

Technisch is de ID. Buzz gebaseerd op het elektrische MEB-platform van de VW Groep. De ID. Buzz (Cargo) debuteert met een 77 kWh sterke accu, op te laden met 11 kW aan een laadpaal of met 170 kW aan de snellader. In dat laatste geval zou de accu in een half uur voor 80 procent zijn opgeladen. De accu voedt een 150 kW (dus, 204 pk) sterke elektromotor die op de achteras is ligt. De topsnelheid is begrensd op 145 km/u.

Een detail uit het interieur van de Volkswagen ID. Buzz

Kleurrijk en duurzaam

De ID. Buzz is (medio mei) te bestellen in 7 verschillende lakkleuren en 4 two-tone combinaties. De combinatie van wit met een frisse contrastkleur zien we terug in het interieur. Het dashboard heeft overeenkomsten met dat van de Volkswagen ID.3 en de ID.4. De bekleding van de stoelen, de hemel en het tapijt zijn gemaakt van gerecyclede producten: in de ID. Buzz worden geen leer of andere dierlijke materialen toegepast.

Zo ziet de ID. Buzz er vanbinnen uit

Houd me op de Hoogte

 

De ID. Buzz is vanaf half mei te bestellen. Wij verwachten 'm dit najaar in de showrooms. Prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan