22 januari 2020

Van den Udenhout ontwikkelt compleet en slim laadsysteem voor elektrische auto's

Van den Udenhout ontwikkelt compleet en slim laadsysteem voor elektrische auto's
Het oplaadpunt (de Cube) in de Volkswagen-showroom van Van den Udenhout

Het laden van je auto moet net zo makkelijk zijn als het opladen van je telefoon. Met die gedachte heeft Autobedrijf Van den Udenhout een eigen laadoplossing ontwikkeld. En die is vanaf heden verkrijgbaar in iedere showroom van het autobedrijf.

De slimme laadoplossing van Van den Udenhout is ontwikkeld op de High Tech Campus in Eindhoven. Wij slaan hiervoor de handen ineen met F1RST, de meest innovatieve ontwikkelaar en producent van laadsystemen.

Lees er meer over op onze speciale website

Twee delen

Onze laadoplossing bestaat uit twee delen, een Cube en EVI, en het mooie aan dit systeem is dat je géén extra stroomgroep nodig hebt. Intelligente koppelingen zorgen er namelijk voor dat de nodige elektriciteit optimaal verdeeld wordt over al je huishoudelijke apparaten en het laadpunt. Wel zo handig!

thuis-laden.png

1. De Cube: size does matter

Jij sluit de laadkabel van je elektrische auto aan op de Cube. Die is geschikt voor het opladen van elk type elektrische auto en wordt geïnstalleerd op een plaats naar keuze. Het oplaadpunt is naar eigen wensen te personaliseren: zo kan er gekozen worden voor verschillende manieren van ophangen. De Cube kan direct aan de muur worden bevestigd of worden geplaatst op een RVS design-paal. Maar ook kan er gekozen worden om het laadpunt in de gevel van je woning te laten frezen. Wij leveren de Cube in iedere gewenste RAL-kleur, hij heeft een gebruiksvriendelijke interface en is net zo compact als je broodtrommel.

De Cube is het oplaadpunt van het slimme laadsysteem van Van den Udenhout

2. EVI heeft alles door

Wanneer je de wasmachine, de oven en de Cube tegelijkertijd gebruikt, stuurt het Electronical Vehicle Intelligence (EVI) de stroom die op dat moment nog beschikbaar is door naar de auto. Hierdoor zal het laadpunt minder hard laden op het moment dat je huishouden om meer capaciteit vraagt, maar hierdoor heb jij geen onnodig hoge (extra) kosten voor het aanmaken van een extra stroomgroep. EVI wordt thuis in de meterkast geïnstalleerd, voor de zakelijke markt wordt EVI op de daarvoor gewenste plek geplaatst.

Download de brochure

Geïnstalleerd binnen één dag

Professionele en gecertificeerde installateurs bij jou uit de regio voeren de installatie binnen één werkdag uit. Afhankelijk van jouw situatie heb je de keuze uit vier verschillende laadsystemen: mét of zonder laadpas.

Vraag direct meer informatie aan

Makkelijk uit te breiden

Onze slimme laadoplossing is, zoals dat heet, een modulair systeem. Dat betekent dat er meerdere Cube's op één EVI zijn aan te sluiten. Dus wordt er in jouw huishouden (op den duur) met meerdere elektrische auto's gereden? Dan kunnen wij het laadsysteem heel makkelijk en voordelig uitbreiden. Aan huis kunnen er tot wel vier Cubes worden aangesloten op één EVI, zakelijk zijn dat er zelfs 100! Ook kan het oplaadpunt worden uitgebreid met een reguliere stekkerdoos. Zo kun jij vanaf de oprit van je woning ook gelijk je Kalkhoff e-bike opladen!

Meerdere Cubes op één paal

Met het slimme laadsysteem van Van den Udenhout geniet jij thuis, of op de zaak, van de luxe van een eigen laadpunt.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan