4 februari 2022

ŠKODA onthult eerste elektrische RS-model: maak kennis met de ENYAQ COUPÉ (RS) iV

ŠKODA onthult eerste elektrische RS-model: maak kennis met de ENYAQ COUPÉ (RS) iV
De ijzersterke RS-uitvoering van de ENYAQ COUPÉ iV beschikt over 299 pk en 460 Nm!

De elektrische ŠKODA ENYAQ iV, die nog geen jaar op de markt is, krijgt een sportiever broertje. ŠKODA onthult de coupé-variant ervan, die ook wordt uitgebracht als sportieve RS-versie.

Groter rijbereik

Met een lengte van 4 meter 65, een breedte van 1 meter 88 en een hoogte van 1 meter 62 scheelt hij niks in verhouding tot de ENYAQ iV. Het verschil zit 'm in de aflopende daklijn van de ENYAQ COUPÉ iV. Achterin wordt hierdoor íets aan hoofdruimte ingeleverd, maar de coupé-SUV wordt er óók een stukje aerodynamischer door. En dat resulteert weer in een (iets) grotere actieradius vergeleken met de 'normale' ENYAQ.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

Het lekkere kontje van de nieuwe ENYAQ COUPÉ RS iV

Rally Sport

Het grootste nieuws is dat de ENYAQ iV-lijn wordt uitgebreid met een sportieve RS (waarvan de letters staan voor 'Rally Sport'). De ENYAQ COUPÉ RS iV beschikt over twee elektromotoren van samen 299 pk en 460 Nm, rijdt van 0 naar 100 km/u in 6,5 seconden en haalt 180 km/u op top. Zijn uiterlijk heeft een upgrade gekregen: hij heeft een verlaagd onderstel, een afwijkende grille-omlijsting en diffuser, zwarte afwerkingsaccenten en grote lichtmetalen velgen. En hij is te bestellen in een nieuwe, exclusieve kleur. Mamba Green.

Houd me op de Hoogte

Nieuwe kleuren

Behalve Mamba Green voegt ŠKODA ook twee andere nieuwe carrosseriekleuren toe aan het kleurenpallet van de ENYAQ: Phoenix Orange en Graphite Grey (vervangt Quartz Grey). Die zijn overigens niet exclusief voor het RS-model.

Het bericht gaat verder onder de video

Accu, vermogen en trekkracht

De ENYAQ COUPÉ iV komt met vier verschillende accupakketten/aandrijflijnen, namelijk:

  • ENYAQ COUPÉ iV / 180 pk / 62 kWh-accupakket / achterwielaandrijving
  • ENYAQ COUPÉ iV 80 / 204 pk / 82 kWh-accupakket / achterwielaandrijving
  • ENYAQ COUPÉ iV 80x / 265 pk / 82 kWh-accupakket / vierwielaandrijving
  • ENYAQ COUPÉ iV RS / 299 pk / 82 kWh-accupakket / vierwielaandrijving

De ENYAQ COUPÉ iV met achterwielaandrijving kan maximaal 1.200 kg aan gewicht trekken, de versies met vierwielaandrijving kunnen 1.400 kg achter de trekhaak hebben.

Snelladen is mogelijk, (met maximaal 135 kW) aan de snellader laadt de 82 kWh-uitvoering in minder dan een halfuur tijd van 5 naar 80 procent van de totale capaciteit. Driefase wisselstroom levert maximaal 11 kW (en laadt de accu vol in 6 tot 8 uur) en aan het gewone huishoudnet laadt hij met 2,3 kW.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

Zo laad je de nieuwe ENYAQ COUPÉ iV op aan de laadpaal

Prijzen

De prijzen van ŠKODA's nieuwe coupé-SUV zijn nog niet bekend. De normale ENYAQ iV is er vanaf € 42.690,-, naar verwachting zal de coupé-variant iets duurder zijn. Op de hoogte blijven van prijzen en specificaties? Geef dan via onderstaande button je e-mailadres door.

Houd me op de Hoogte

 

We verwachten de ENYAQ COUPÉ RS iV dit voorjaar in onze showrooms. De andere modellen zullen later volgen.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan