19 oktober 2018

Nieuwe vlaggenschip van SEAT ziet levenslicht in Duitsland

Nieuwe vlaggenschip van SEAT ziet levenslicht in Duitsland
De SEAT Tarraco wordt in het Duitse Wolfsburg gebouwd

De Tarraco, het nieuwe vlaggenschip van SEAT, rolt van de band in Wolfsburg. Voor het eerst in 20 jaar tijd bouwt de Duitse Volkswagen-fabriek een model van een ander merk uit de groep.

De SEAT Tarraco heeft Spaanse roots. De grote SUV werd in Barcelona ontworpen en ontwikkeld. En hoewel de Spanjaarden maar wát trots waren geweest als de auto daar ook gebouwd werd, is er toch voor Wolfsburg gekozen. En ergens is dat ook wel weer vrij logisch. De nieuwe Tarraco staat namelijk op het door Volkswagen ontwikkelde modulaire MQB-platform en komt dus samen met zijn neefjes Tiguan & Touran van de band. Alleen neefje ŠKODA Kodiaq zou dan weer een andere basis krijgen.

De SEAT Tarraco wordt in de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg gebouwd

De Tarraco is pas de vijfde auto van een ander merk uit de groep die in de Volkswagen-fabriek wordt gebouwd. In 1975 zag de Audi 50 er het levenslicht. Die auto was technisch gelijk aan de Volkswagen Polo. In 1994 - 1998 kwam de Audi 80 er van de band, gevolgd door de Audi 100 in 1993 - 1997. De laatste 'vreemde auto' werd er in 1996 - 1998 gebouwd. Dat was het neefje van de Volkswagen Lupo: de SEAT Arosa.

Wat er dan intussen in Spanje gebeurt? In de SEAT-fabriek in Martorell, gelegen in de provincie Barcelona, rolt de nieuwe Audi A1 van de band. Over synergie gesproken... En voordat de productie van de A1 er startte, bouwde de fabriek al zo'n 800.000 exemplaren van de Q3.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan