21 februari 2020

Nieuwe generatie Volkswagen Caddy onthuld

Nieuwe generatie Volkswagen Caddy onthuld
De vijfde generatie van de Volkswagen Caddy

Volkswagen Bedrijfswagens presenteerde donderdagavond haar nieuwe Caddy. De vijfde generatie van de compacte bestelbus is een stuk in ruimte gegroeid. Wij verwachten de nieuwe bestelbus eind dit jaar in de showroom.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Volkswagen Bedrijfswagens

Volume

De nieuwe Caddy is gebouwd op het MQB-platform van de Volkswagen Groep en heeft daarmee dezelfde technische basis als de nieuwe Golf. Ten opzichte van zijn zeventien jaar oude voorganger is hij 73 millimeter gegroeid in de wielbasis en 7 millimeter in de hoogte. De laadruimte is 50 millimeter breder, wat resulteert in 3,3 m3 laadcapaciteit. Die beschikt nu over een extra grote laadopening, waardoor er een europallet overdwars in past. Dat geldt voor de korte versie van de Caddy: de Caddy Maxi kan met zijn (bijna) 14 centimeter langere schuifdeur en laadvolume van 4 m3 nu maximaal 2 europallets vervoeren.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

De achterkant van de nieuwe Caddy met extra grote laadklep

Designtaal

Het uiterlijk van de nieuwe Caddy sluit aan bij dat van recent onthulde modellen van Volkswagen. Achterop zien we lange, verticale lichtunits en zijruiten zijn optioneel. Evenals de luxe opties Keyless Access en Innovision Cockpit. In totaal zijn er 19 rij-hulpsystemen verkrijgbaar, waaronder Adaptive Cruise Control met stop&go-functie, Emergency Assist, Trailer Assist en Travel Assist. Met die laatst genoemde kan de nieuwe Caddy deels autonoom rijden, bijvoorbeeld op snelwegen. Met een ingebouwde SIM-kaart is hij volledig connected en Apple Carplay en Android Auto kunnen draadloos worden gebruikt.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

Het interieur van de nieuwe Caddy

Comfortabel

De cabine biedt meer comfort en zitruimte. Fysiotherapeuten ontwikkelden nieuwe AGR Ergocomfort-stoelen voor deze bestelbus, voor extra steun bij lange ritten. De bijrijdersstoel is neerklapbaar en de achterkant van de rugleuning kan ook als tafel gebruikt worden. Verder zien we een 230 Volt-aansluiting en led-interieurverlichting. De gewenste temperatuur, of het volume van de radio, is te regelen met een eenvoudige swipe naar links of rechts.

Schoon

De nieuwe Caddy komt voorlopig alleen met (12% schonere) TDI-motoren op de markt. Het vermogen varieert tussen de 75 en 122 pk. Later volgt er een TGI-variant op aardgas. Over elektrische versies wordt (nog?) niet gesproken.

Het bericht gaat verder onder de video

Wij verwachten de reguliere Caddy aan het einde van dit jaar, de langere Caddy Maxi komt begin 2021. Over de personenversie van de nieuwe Caddy (de Caddy Life, voorheen de Caddy Combi) is nog geen informatie voor de Nederlandse markt. Prijzen volgen in aanloop naar de marktintroductie.

Links de Volkswagen Caddy en rechts de Caddy Life

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan