12 november 2019

Volkswagen Golf 8: diepgaande technische evolutie in een klassiek uiterlijk

Volkswagen Golf 8: diepgaande technische evolutie in een klassiek uiterlijk
De nieuwste generatie van een icoon: de Volkswagen Golf 8

Volkswagen presenteert de nieuwste generatie van de Golf. De Golf 8 neemt duidelijk het uiterlijk van zijn voorgangers over, maar bevat een aantal interessante hightech vernieuwingen.

De Volkswagen Golf bestaat al sinds 1974. De Golf 8 krijgt een nieuw gezicht door de ietwat uitgerekte koplampen en 'duikende' motorkap. De achterkant blijft, net als het profiel, helemaal 'Golf'. Iedere generatie verbetert Volkswagen haar klassieker opnieuw. En ook nu laat het merk zich weer van haar beste kant zien.

Blijf op de hoogte van het laatste Volkswagen-nieuws

Hightech interieur

Zo heeft de nieuwe Volkswagen Golf geen klokken meer, maar schermen. De strakke opzet die het icoon al een tijdje heeft, blijft. Maar de knoppen zijn vervangen door touchscreen. De klimaatregeling en het panoramadak zijn te bedienen met sliders. Met een simpele swipe naar links of naar rechts, stel je eenvoudig de gewenste temperatuur in. Het werkt erg intuïtief. Het panoramadak is dan weer te openen door je vinger op het bovenconsole naar voor of achter te bewegen.

Standaard krijgt de Golf in het midden een 10,25-inch digitaal scherm en achter het stuur een 8,25-inch scherm. Wie één van de optionele 10-inch systemen bestelt, krijgt wat Volkswagen Innovision Cockpit noemt. Dat geeft het interieur een nog strakkere uitstraling, doordat de twee schermen optisch worden samengevoegd.

Het interieur van de nieuwe Golf 8

Vanbinnen is de Golf uitgerust met de nieuwste sfeerverlichting, met keuze uit tien verschillende kleuren. En zijn er verschillende persoonlijke profielen aan te maken, met daarin alle favoriete instellingen betreft de stand van de stoel, de temperatuur, de radio, navigatie, assistentiesystemen, enzovoort. Zo is de Golf 8 van alle gemakken voorzien!

Hallo, Volkswagen

Zoals we van Volkswagen gewend zijn, zien we ook in nieuwe Golf een hoop innovatie terug. Door "Hallo, Volkswagen" te zeggen, wordt de nieuwe stembediening geactiveerd. Door vervolgens op een natuurlijke wijze te spreken, kan een tal van beschikbare opties worden aangeroepen. Bovendien ingegreert Volkswagen Alexa van Amazon, die bijvoorbeeld op aanvraag muziek kan spelen. Ook voegt Volkwagen Car2X toe, een systeem dat communiceert met andere auto's en de wereld rondom. Car2X kijkt vooruit naar gevaarlijke kruispunten, wegwerkzaamheden en een rood verkeerslicht. En met de geavanceerde IQ.DRIVE assistensystemen kan de nieuwe Golf al verregaand atonoom rijden (level 2).

Motoren

Op de motorenlijst prijken vijf hybrides: een nieuwe 48V mild-hybride (eTSI met 1.0 of 1.5 bezinemotor, gekoppeld aan drie verschillende automaatversies), een plug-in hybride (eHybrid) met 13 kWH accupakket en 204 pk én een extra sterke GTE met 245 pk. Verder staan er nog twee 2.0 TDI's op de lijst: één met 115 en één met 150 pk. Beide zijn voorzien van de nieuwste AdBlue-technologie en stoten 17% minder CO2 uit dan hun voorgangers.

De achterkant van de nieuwe Golf is een klassieker

Maart 2020 arriveert de nieuwe Golf in Nederland. Standaard wordt hij geleverd wordt met multifunctioneel stuurwiel, automatische airco, ledlampen en een startknop. Deze variant heet simpelweg Golf. Daarnaast komt er ook een luxere Life- en Style-variant. In de zomer van 2020 komen ook de GTI, GTD, R en een speciale versie die op aardgas rijdt.

Terug