28 oktober 2019

Kies nu voor elektrisch: bijtellingspercentage per 2020 omhoog

Kies nu voor elektrisch: bijtellingspercentage per 2020 omhoog
De 100% elektrische Volkswagen e-Golf is tijdelijk in prijs verlaagd

Wie nog dit jaar besluit om zakelijk een auto te rijden die geen CO2 uitstoot, doet dit nog tegen de voordelige bijtelling van vier procent. In januari 2020 stijgt de bijtelling voor volledig elektrische auto's naar acht procent.

Bijtelling is het bedrag dat je aan de Belastingdienst betaalt, wanneer je meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt met een auto van de zaak. Het bedrag wordt berekend op basis van de cataloguswaarde van de auto.

Bijtelling omhoog

Voor emissievrije voertuigen met een Datum Eerste Toelating vanaf 1 januari 2020 stijgt de bijtelling naar 8% van de catalogusprijs. Tenminste, als die niet hoger is dan € 45.000,-. Is de catalogusprijs meer dan € 45.000,-? Dan betaal je over de eerste € 45.000,- een bijtelling van 8 procent en daarboven 22 procent.

Per 2021 stijgt de bijtelling voor nieuwe elektrische auto's zelfs naar 12% over de eerste € 40.000,-!

Kies nu voor een nieuwe e-Golf uit voorraad en profiteer nog van 4% bijtelling

Huidige situatie

Wie nu een emissieloze auto aanschaft en die vóór 1 januari 2020 op kenteken heeft, betaalt (voor voertuigen tot € 50.000,-) nog het voordelige bijtellingspercentage van 4 procent. Is de cataloguswaarde van de auto meer dan € 50.000,-? Dan betaal je over de eerste € 50.000,- een bijtelling van 4% en daarboven 22%. De laatste auto's met 4% bijtelling koop je bij Van den Udenhout!

Bekijk de complete voorraad

Volkswagen e-Golf

Volkswagen maakt elektrisch rijden nu nog aantrekkelijker door de 100% elektrische Golf fors in prijs te verlagen. De e-Golf is tijdelijk verkrijgbaar met een vanafprijs van € 34.295,-. Dat is € 6.710,- goedkoper dan voorheen. Zakelijke rijders profiteren nog van 4% bijtelling en rijden de e-Golf al met een netto bijtelling vanaf slechts € 42,- per maand. Maar ook particulieren rijden de auto nu extra voordelig middels private lease (vanaf € 299,- per maand). En wist je dat je met de Volkswagen e-Golf ook nog eens zo'n € 50,- aan verbruikskosten bespaart, ten opzichte van de reguliere Golf?

De Volkwagen e-Golf is één van de meest verkochte elektrische auto's in Nederland. Hij is duurzaam, innovatief en stil. En vanbuiten direct te herkennnen aan de subtiele, blauwe accenten en ledverlichting. Hij beschikt over een 136 pk elektromotor en een 35,8 kWh-accupakket, waarmee de auto (volgens WLTP) 230 kilometer ver komt. Bij een snellaadstation is die daarna weer in 45 minuten voor 80 procent opgeladen.

Het Discovery Media-infotainmentsysteem in de e-Golf

Rijk uitgerust

De Volkswagen e-Golf heeft een zeer rijke standaard uitrusting met onder andere 16" lichtmetalen velgen, een verwarmbare voorruit, klimaatbeheersing, adaptive cruisecontrol, parkeersensoren voor en achter, het Discovery Media-infotainmentsysteem, het Licht & zicht-pakket en een multifunctioneel stuurwiel.

Is elektrisch rijden (ook) iets voor jou?

Onze accountmanager laat je zien hoe fijn een Volkswagen e-Golf rijdt.

Benieuwd wat wij voor jou(w) (bedrijf) kunnen betekenen?

Neem contact op met het Van den Udenhout Business Center

Terug