6 mei 2020

Elegant, maar krachtig gelijnd: dit is de nieuwe Audi A3 Limousine

Elegant, maar krachtig gelijnd: dit is de nieuwe Audi A3 Limousine
De nieuwe A3 Limousine spreekt dezelfde designtaal als de A3 hatchback

In navolging van de nieuwe Audi A3 Sportback is de ook de nieuwe Audi A3 Limousine nu te bestellen. Prijzen beginnen bij € 34.900,- voor de A3 Limousine 30 TFSI. De eerste modellen arriveren deze zomer.

De compacte sedan is op alle fronten gegroeid: plus vier centimeter in de lengte (tot 4,5 meter), plus twee centimeter in de breedte (tot 1,82 meter) en één centimeter in de hoogte (tot 1,43 meter). Dat vertaald zich in meer ruimte voor de inzittenden. De kofferbak blijft met 425 liter gelijk aan zijn voorganger.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

De nieuwe Audi A3 Limousine

Eigen gezicht

De vierdeurs coupé volgt de uiterlijke lijn van de nieuwe A3 Sportback: een herkenbaar front met brede, zeshoekige singlefame grille en scherp getrokken koplampen. Ondanks de dalende daklijn heeft de A3 Limousine meer hoofdruimte achterin: door het meubilair lager in de auto te plaatsen, wordt een volle centimer extra bewegingsvrijheid gewonnen. En voorin zelfs twee! De dynamische lijnen zien we - behalve in de daklijn - terug in de aangezette wielkasten voor en achter. Ook de voor- en achterschermen springen uit, doordat het plaatwerk van de deuren iets naar binnen is gedrongen. Het geeft de A3 Limousine een eigen gezicht.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

Het interieur van de nieuwe Audi A3 Limousine

De Limousine heeft dezelfde cockpit als zijn hatchbackbroer. Het dashboard heeft een hightech uitstraling. Alle modellen krijgen twee schermen: achter het stuurwiel zien we een 10,25" digitaal instrumentarium en het 10,1" touchscreen - gekoppeld aan Audi's nieuwst MMI-systeem - is geïntegreerd in het middenconcole. Een head-up display is optioneel, evenals een grotere en uitgebreidere virtual cockpit van 12,3". En net als bij de Golf 8 is de hendel van de automaat vervangen door een kleinere keuzeknop.

Uitvoeringen

De A3 Limousine volgt dezelfde lijn in uitrustingen en uitvoeringen die ook voor de A3 Sportback is uitgezet. Dat betekent dat de A3 Limousine Pro Line in de basis al rijk is uitgerust. De Business Edition is, voor de prijs van een Pro Line, extra rijk uitgerust met onder meer advanced exterieur, aluminium raamlijsten, 17" lichtmetalen velgen, full led-koplampen plús led-achterlichten met dynamische richtingaanwijzers en sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen. Daarnaast komt er een sportieve S edition en de exclusieve edition one.

Motoren

De nieuwe A3 Limousine is in eerste instantie leverbaar met de keuze uit een TFSI-benzinemotor en een TDI-diesel, beide van 150 pk sterk. De 35 TFSI (benzine) is standaard koppeld aan een zeventraps S tronic-automaat met dubbele koppeling en beschikt over een 48-volt mid-hybridesysteem waarmee energie uit o.a. remkracht wordt teruggewonnen. De 35 TDI (diesel) is eveneens gekoppeld aan een zeventraps S tronic-automaat met dubbele koppeling, die wordt aangestuurd via shift-by-wire technologie. Later volgen er nog twee motoren, beide handgeschakeld: een 116 pk sterke 30 TDI en een 110 pk sterke 30 TFSI.

De Audi A3 Limousine is nu te configureren en te bestellen. Wij verwachten de eerste modellen in juli.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan