8 september 2021

Binnenkort verwacht: Volkswagen ID.5, een sportieve 'coupé-SUV'

Binnenkort verwacht: Volkswagen ID.5, een sportieve 'coupé-SUV'
De Volkswagen ID.5 en ID.5 GTX worden najaar 2021 aan ons voorgesteld

Volkswagen breidt haar elektrische ID. Family binnenkort uit met de ID.5. De volledig elektrische coupé-SUV komt naast de ID.4 te staan en wordt dit najaar officieel onthuld.

Volkswagen zal op korte termijn de nieuwe de ID.5 aan ons voorstellen. Hoewel het cijfer in de modelnaam oploopt, is dat niet per se een zekerheid voor de grootte van de auto. Zogezegd wordt de ID.5 een plattere ID.4: hij ziet eruit als SUV, maar dan met een sportieve, aflopende daklijn. Daarmee combineert hij de kracht van SUV met het stijlvolle design van een coupé.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

De Volkswagen ID.5 GTX

Gestroomlijnd

Het silhouet van de ID.5 zorgt voor een perfecte aerodynamica en minimale weerstand. Dit levert een grote(re) actieradius op, wat in theorie bekent dat de ID.5 meer kilometers kan rijden op een volle accu dan dat de ID.4 kan. Volkswagen belooft een range van 540 kilometer voor de ID.5, terwijl de ID.4 (tot) 520 kilometer ver komt.

Dezelfde basis

De ID.5 is nog niet officieel onthuld, dus wat betreft de specificaties is er dan ook nog niet veel bekend. Wat we wél weten is dat de ID.5, net als de ID.3 en de ID.4, in het Duitse Zwickau wordt gemaakt. De nieuwe coupé-SUV krijgt dan ook dezelfde modulaire MEB-basis als zijn familieleden. En zodoende wordt verwacht dat de verschillende aandrijflijnen van de ID.5 overeen zullen komen met die van de ID.4.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

De Volkswagen ID.5 heeft een sportief aflopende daklijn

Blijf op de hoogte

Als eerste weten hoe de ID.5 eruit ziet en wat de exacte specificaties worden? Laat dan via onderstaande button je e-mailadres achter en wij houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Houd me op de Hoogte

Krachtige GTX

Ook een krachtige GTX-uitvoering van de ID.5 is aangekondigd. Die krijgt een 77 kWh accupakket in de bodem, dat hem een actieradius van 497 kilometer zal geven. Net als de ID.4 GTX krijgt hij twee elektromotoren (één op de voor- en één op de achteras), die hem - naar verwachting - zo'n 300 pk meegeven. De kracht wordt verdeeld over alle vier de wielen, wat garant staat voor pittige rijprestaties en een sportief rijgedrag. We verwachten de Volkswagen ID.5 GTX begin volgend jaar in de showroom.

Nu nog met camouflage: de ID.5 GTX

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan