21 juni 2022

75 jaar Volkswagen: Brabantse bus verkozen tot mooiste van 't land

75 jaar Volkswagen: Brabantse bus verkozen tot mooiste van 't land
(de) 75 (meest) speciale Volkswagen-bussen van alle generaties rijden op 1 juni de Bus to Buzz Tour

We vieren dit jaar een dubbel jubileum: het is niet alleen onze 65ste verjaardag. Ook (de) Volkswagen(-bus) blaast 75 kaarsjes uit. Daarom organiseerde het merk onlangs een tourrit met 75 bijzondere Volkswagen-bussen van alle generaties.

Bus to Buzz Tour

De bussen (en hun eigenaren) komen op woensdag 1 juni jl. vroeg in de ochtend bijeen in Leusden, bij importeur Pon. Vanuit daar rijdt het bonte gezelschap - met als speciale gast de nieuwe en volledig elektrisch aangedreven ID. Buzz - via diverse locaties uit de geschiedenis van de iconische Volkswagen-bus naar de finish in Kamerik.

Het bericht gaat verder onder de aftermovie

Mooiste bus van Nederland

Eén van de onderdelen van de Bus to Buzz Tour is de verkiezing van de mooiste Volkswagen-bus van Nederland. En dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan: volgens juryvoorzitter Klaus Zyciora (Hoofd Design van de Volkswagen Groep) zijn meerdere bussen 'Mooiste bus van Nederland'-waardig. Uiteindelijk wordt er een (met veel liefde!) gerestaureerde Volkswagen T1 'Kastenwagen' uit 1959 verkozen tot de mooiste van het land.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding van de mooiste bus van Nederland

De mooiste bus van Nederland komt uit het Brabantse Hedel

Brabantse bus

De T1 gesloten bestelwagen is een waar icoon dat sterk lijkt op de eerste schets van de Volkswagen-bus (die de Nederlander Ben Pon in 1947 maakte). De trotse eigenaar, Aart van Geffen, komt uit het Brabantse Hedel waar ook zijn eigen bouwbedrijf gevestigd zit. En dat bedrijf heeft de afgelopen decennia met alle generaties van de Volkswagen-bus gewerkt! "Volkswagen zit in mijn hart. Ik heb heel hard aan deze bus gewerkt en dit is de allermooiste prijs die ik me kan voorstellen. Het leuke is natuurlijk dat dit een échte bedrijfsbus is, zoals Ben Pon hem destijds heeft bedoeld", aldus de zichtbaar trotse eigenaar.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

De mooiste bus van Nederland is van bouwbedrijf Arin uit Hedel

Icoon van de toekomst

Dankzij de ID. Buzz zal het verhaal van de Volkswagen-bus nog vele jaren worden vervolgd. Het icoon van de toekomst was onlangs te gast in onze showrooms in 's-Hertogenbosch en Eindhoven, en is nu te bestellen. De ID. Buzz Cargo bedrijfswagenversie is er vanaf € 46.200,- (exclusief BTW) en de luxe ID. Buzz 1ST personenwagenuitvoering is te bestellen vanaf € 69.990,- (inclusief BTW).

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

De ID. Buzz én de ID. Buzz Cargo waren onlangs te gast in onze showrooms in 's-Hertogenbosch en Eindhoven

Dit najaar verwelkomen we de ID. Buzz en de ID. Buzz Cargo in onze showrooms.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan