Wereldpremière Audi Q6 Sportback e-tron

14 oktober 2024
Wereldpremière Audi Q6 Sportback e-tron

Audi breidt zijn elektrische aanbod verder uit met de Audi Q6 Sportback e-tron. Dit model trekt de aandacht met zijn sportief-elegante, aflopende daklijn en perfecte verhoudingen. Dankzij de uitstekende aerodynamica (Cw-waarde van 0,26) bereikt de auto een indrukwekkend rijbereik van maximaal 656 kilometer* (WLTP), het grootste bereik binnen de Q6 e-tron familie.

De Audi Q6 Sportback e-tron profiteert daarnaast van alle voordelen van het Premium Platform Electric (PPE), waaronder geavanceerde technologieën, hoogwaardige afwerking en laadsnelheden tot 270 kW. De Audi Q6 Sportback e-tron wordt in 2025 bij ons in de showrooms verwacht.

Legendarische lijnen 
De aflopende daklijn van de Audi Q6 Sportback e-tron doet denken aan de iconische eerste-generatie Audi TT. Hij is 3,7 cm lager dan de Q6 e-tron SUV en heeft een vlakke achterruit met een geïntegreerde spoilerrand. Blikvangers zijn de brede ‘quattro’ wielkasten, de gesloten grille in Selenite Silver of hoogglans zwart, doorlopende achterlichten en digitale dagrijverlichting. Hiermee straalt de Audi Q6 Sportback e-tron sportiviteit en innovatie uit.

Vooruitstrevende lichttechnologie
De Audi Q6 Sportback e-tron beschikt over hightech verlichting met een active digital light signature, waarbij een algoritme unieke lichteffecten creëert via dimbare lichtsegmenten en OLED-panelen. Via de MMI of Audi-app kunnen eigen lichtsignaturen worden gekozen. Deze innovatieve technologie biedt ook veiligheidsvoordelen, zoals waarschuwingssignalen bij dicht naderende weggebruikers.

Hoogwaardig communicatief interieur
Het interieur van de Audi Q6 Sportback e-tron is vergelijkbaar met dat van de Q6 e-tron SUV. Het ‘digital stage’-schermconcept met panoramisch MMI-display en passagiersdisplay biedt gebruiksgemak, inclusief slimme stembediening, AI-integratie en ChatGPT. Optioneel is er een augmented reality head-up display. De ambienteverlichting en duurzame materialen verhogen het luxegevoel, terwijl het Bang & Olufsen Premium Sound System met 20 speakers en 830 Watt zorgt voor een indrukwekkende geluidsbeleving.

Nieuwe batterijvariant, snelladen met vermogens tot 270 kW
De Audi Q6 Sportback e-tron introduceert een 83 kWh accupakket, ook beschikbaar voor de Q6 e-tron SUV. De achterwielaangedreven variant levert 185 kW/252 pk en accelereert in 7,0 seconden naar 100 km/u, met een rijbereik van maximaal 545 km (WLTP). De Q6 Sportback e-tron performance heeft een 100 kWh accupakket, 225 kW/306 pk en een actieradius tot 656 km. De vierwielaangedreven quattro versie heeft 285 kW/387 pk en een bereik van 636 km, terwijl het topmodel, de SQ6, 607 km haalt en een topsnelheid van 230 km/u heeft. Dankzij het 800-voltsysteem kunnen de auto's snel laden, waarbij 10 minuten opladen tot 265 km extra bereik oplevert. 

Blijf op de hoogte