24 augustus 2018

Volkswagen maakt complete modelprogramma 'connected'

Volkswagen maakt complete modelprogramma 'connected'
De Volkswagen ID. Neo gaat vanaf 2020 in productie

De moderne auto is steeds meer een 'computer op wielen' waarbij de soft- en hardware in het voertuig samenwerken in een open ecosysteem. Volkswagen werkt aan een eigen, digitaal ecosysteem onder de naam Volkswagen WE. Het merk wil dat vanaf 2020 zijn hele modelprogramma 'connected' is.

Donderdag introduceerde Volkswagen het nieuwe digitale ecosysteem 'Volkswagen WE' officieel tijdens een persconferentie. Maar om dit nieuwe systeem werkend te krijgen, moet eerst de auto op bepaalde punten opnieuw worden uitgevonden.

Volkswagen Operating System

De sterk vereenvoudigde IT-architectuur die daarbij centraal staat, moet zijn debuut zien in de elektrisch aangedreven I.D.-familie. In een Volkswagen zitten nu zo'n 70 aanstuurunits met software. In 2020 zijn die samengebracht tot enkele computers die werken met 1 programmeertaal. De software komt dan bovendien uit 1 bron: het Volkswagen Operating System (vw.OS).

Daarmee wordt het uitvoeren van nieuwe updates een stuk eenvoudiger, en het is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de zelfrijdende auto's.

Volkswagen ID. CROZZ

Internet of Things

Volkswagen wil een zo open en toegankelijk mogelijk ecosysteem ontwikkelen, met het cloud-gebaseerde One Digital Platform als ruggengraat. Dat verbindt de auto, de klant en alle diensten met elkaar. Alle Volkswagens worden vanaf 2020 'connected'. De 5 miljoen nieuwe voertuigen die ieder jaar van de band rollen, worden daarmee onderdeel van het 'Internet of Things'.

Digitaliseringsoffensief

De Duitsers willen in 2025 een toonaangevende rol spelen in de nieuwe auto-industrie. Volkswagen streeft naar een marktleiderspositie op het gebied van e-mobility door onder meer innovatieve mobiliteitsoplossingen op te zetten. Het merk investeert dan ook ongeveer 3,5 miljard euro in het digitaliseringsoffensief.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan