6 november 2018

Volkswagen e-Crafter geprijsd en direct bestelbaar

Volkswagen e-Crafter geprijsd en direct bestelbaar
De e-Crafter is de eerste 100% elektrische Volkswagen Bedrijfswagen

Volkswagen Bedrijfswagens toonde zijn e-Crafter in september op de Bedrijfswagensalon van Hannover voor het eerst aan het grote publiek. De elektrische versie van de succesvolle Crafter is nu te bestellen vanaf € 69.100,-*.

Uit onderzoek onder 1.500 klanten van Volkswagen Bedrijfswagens blijkt dat het merendeel dagelijks zo'n 70 tot 100 kilometer rijdt met zijn bestelbus. Het accupakket van 35,8 kWh geeft de e-Crafter een actieradius van 173 kilometer, wat hem uitermate geschikt maakt als bedrijfswagen.

Elektromotor Volkswagen e-Crafter

Het grote voordeel is dat de Volkswagen e-Crafter kan snelladen. Thuis aan de lader is de wagen in ruim 5 uur opgeladen, met een 40 kW snellader is de accu in drie kwartier voor 80% vol.

Topsnelheid

Met zijn 136 pk sterke elektromotor rijdt de 100% elektrische bedrijfswagen 80 kilometer per uur op top. De e-Crafter is de ideale bus voor gebruik in en rond de stad: welkom in iedere milieuzone, want hij stoot geen schadelijke stoffen uit.

Laadvermogen

Het laadvermogen van de e-Crafter is identiek aan dat van zijn fossiele broer met dieselmoter. Met een laadbreedte van 1,38 meter en een -hoogte van 1,86 meter heeft de bedrijfswagen een inhoud van 10,7 m3. Afhankelijk van de uitvoering, heeft de Volkswagen e‑Crafter een laadvermogen van 1,0 tot 1,75 ton. 

Interieur Volkswagen e-Crafter

Standaard uitrusting

De e-Crafter is rijk uitgerust met onder andere led-koplampen en led-verlichting in de laadruimte, een parkeerassistent met 2 camera's, climate control en Crosswind Assist system (dat het effect van zijwind beperkt).

Om de overstap naar elektrisch rijden te stimuleren, biedt Volkswagen Bedrijfswagens bij iedere e-Crafter een uitgebreid dienstenpakket aan. Daarmee wordt de e-Crafter de eerste 8 jaar (tot 240.000 km) regulier onderhouden en APK gekeurd.

De bestuurder krijgt een laadpas waarmee hij toegang heeft tot alle laadstations in Nederland. Met de Mijn Volkswagen bedrijfswagen app kan hij altijd controleren hoe vol de accu van de bus nog is.

Volkswagen e-Crafter

De Volkswagen e-Crafter is per direct te bestellen.

* De genoemde prijs is, tenzij anders vermeld, exclusief BTW en exclusief BPM, inclusief kosten rijklaar maken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie volkswagenbedrijfswagens.nl voor verkoopinformatie.

Terug