9 april 2019

Volkswagen Bedrijfswagens facelift de Transporter

Volkswagen Bedrijfswagens facelift de Transporter
De Transporter 6.1 van Volkswagen Bedrijfswagens

Volkswagen Bedrijfswagens geeft haar Transporter een upgrade. Vanbuiten, maar ook vanbinnen.

De vernieuwde Volkswagen Transporter krijgt de type-aanduiding 6.1. Het is het vervolg van de zesde generatie. Een upgrade, zeg maar. Met een tal van ingrijpende, onderhuidse veranderingen die in eerste instantie mogelijk zijn door het verruilen van de hydraulische stuurbekrachtiging voor elektromechanische stuurbekrachtiging. Daardoor beschikt de vernieuwde Transporter nu over een hoop veiligheidssystemen zoals Lane Assist, Trailer Assist en Park Assist. Maar ook is de bus voorzien van Cross Wind Assist, wat hem bij sterke windvlagen zal stabiliseren, Rear Traffic Alert, een Road Sign Display-functie, een Post-Collision remsysteem en Hill Start Assist.

Volkswagen Transport 6.1

Voldoende bagageruimte

Het laadruim is door een slimme oplossing met 35 centimeter verlengd. Het is nu namelijk mogelijk om extra lange spullen door een compartiment ónder de passagiersbank op de eerste zitrij door te steken. De lengte op de vloer groeit daarmee van 2.45 meter naar 2.80 meter. En bij de verlengde versie van de Transporter scheelt het zelfs 40 centimeter en groeit de lengte van 3.30 meter naar 3.70 meter.

Het aandrijvingenpalet van de Transporter bestaat uit vier efficiënte 2.0-liter turbodieselmotoren met vermogens van 90 pk, 110 pk, 150 pk en 199 pk. Die sterkste twee kunnen worden uitgerust met 4MOTION-vierwielaandrijving. Samen met ATB is er ook een 112 pk sterke elektrische aandrijflijn ontwikkkeld met een 77,6 kWh accupakket. Daarmee komt de elektrische bedrijfswagen zo'n 400 kilometer ver, volgens de NEDC-meetmethode.

De cabine van de vernieuwde Transporter

Vooraanzicht

Volkswagen Bedrijfswagens laat ons tot nu toe alleen de cosmetische facelift van de voorzijde van de Transporter zien. Die krijgt een nieuwe set koplampen die gebruik maakt van ledtechniek. De vernieuwde grille en een aangepaste voorbumper met grotere luchtinlaten geven de Transporter een sterk veranderde aanblik. In de cabine trekt het nieuwe infotainmentsysteem met centraal geplaatst scherm de aandacht.

De Volkswagen Transporter wordt gebouwd als bestelwagen en als pick-up, beide met een enkele en dubbele cabine. Tevens komt de bus op de markt als Kombi, bedoeld voor personenvervoer.

De vernieuwde Transporter ziet het levenslicht op de bauma 2019, een beurs voor bouwmachines in München. Naar verwachting staat de bedrijfswagen in het vierde kwartaal van dit jaar in de Nederlandse showroom. Prijzen worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

Volkswagen Transporter 6.1

Terug