26 september 2019

Twee nieuwe Audi RS-modellen: dit zijn de RS Q3 én de RS Q3 Sportback

Twee nieuwe Audi RS-modellen: dit zijn de RS Q3 én de RS Q3 Sportback
Nieuw binnen de Audi-familie: de Audi RS Q3 Sportback

Audi presenteert alweer haar derde Audi Sport-model in slechts een paar maanden tijd. Maak kennis met de Audi RS Q3 en - nieuw binnen de Audi-familie - de Audi RS Q3 Sportback.

Super-atleten

Het zijn de sportiefste varianten binnen de Q3-familie: de RS Q3 en RS Q3 Sportback. De veelgeprezen 2.5-liter vijfcilinder geeft de super-atleten 400 pk en 480 Nm koppel mee. En daarmee sprinten ze met gemak in vier-en-een-halve tel van 0 naar 100.

De topsnelheid van beide RS-modellen ligt op 250 km/u. Maar die is optioneel te verhogen tot 280 km/u. Schakelen gaat met een zeventraps automatische transmissie met dubbele koppeling die het vermogen over de voor- en achteras verdeelt.

Lees alle details

Sportuitlaatsysteem

Nieuw aan de Audi RS Q3 zijn de ovale uitlaatpijpen links én rechts van het twin-flow RS-uitlaatsysteem. Optioneel kan worden gekozen voor een sportuitlaatsysteem dat extra bruut klinkt én voor een kleine gewichtsbesparing zorgt.

Blijf op de hoogte van het laatste Audi-nieuws

Audi RS Q3 met dubbele ovale uitlaat


De RS Q3 en RS Q3 Sportback zijn vanaf oktober te bestellen. De prijzen worden later bekend gemaakt.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan