1 oktober 2018

ŠKODA geeft alle details Vision RS vrij

ŠKODA geeft alle details Vision RS vrij
De Vision RS, het nieuwe studiemodel van ŠKODA
De Vision RS, het nieuwe studiemodel van ŠKODA

Met de Vision RS wil ŠKODA laten zien hoe haar sportieve auto's er in de toekomst uit komen te zien. Het studiemodel van de Tsjechen wordt tijdens de Autosalon van Parijs getoond aan het grote publiek, maar het merk geeft nu al de details van haar wereldprimeur vrij.

De sportieve traditie van ŠKODA en een duurzame toekomst. Ze komen samen in de Vision RS. Met haar jongste studiemodel laat het merk zien wat we van de naderende RS-modellen kunnen verwachten. ŠKODA speelt met het concept van de Vision RS in op een duurzame toekomst: de concept car is een plug-in hybride en is voorzien van diverse innovatieve vegan materialen. De vloermatten van de auto zijn bijvoorbeeld gemaakt van vezels van bladeren van de ananasplant en de bovenkant van de stoelen bestaat uit gerecycled textiel.

Plug-in hybride

Het studiemodel van ŠKODA heeft een 1.5 liter grote benzinemotor onder de kap, gecombineerd met een 102 pk sterke elektromotor. Dit dynamische duo geeft de Vision RS een systeemvermogen van niet minder dan 245 pk, waarmee de auto in 7,1 seconden van 0 naar 100 sprint.

De CO2-uitstoot van de auto is beperkt tot 33 gram per kilometer en puur op elektrische kracht moet de Vision RS zo'n 70 kilometer kunnen afleggen. De batterij met een capaciteit van 13 kWh is in 2,5 uur volledig opgeladen bij een laadstation. Maar opladen kan ook thuis, via het ouderwetse stopcontact, en ook rijdend is er energie terug te winnen.

In de sprankelende witte lak van de auto zitten volgens ŠKODA, behalve Xyrallic-kristallen, organische componenten die warmte reflecteren. Daardoor zou de binnentemperatuur van de auto bij warm weer niet te snel oplopen.

De Vision RS laat zien wat ŠKODA in de toekomst voor ogen heeft met de complete RS-lijn. Op verschillende delen in het interieur, zoals op het sportstuur, laten de Tsjechen een structuur van kleine driehoekjes terugkeren. Het stuur is tevens voorzien van een opvallende middenmarkering, wat zijn oorsprong vindt in de racerij. De onderkant van de stoelen is gemaakt van het suède-achtig materiaal alcantara. En om stil te zijn bij het eeuwfeest van Tsjecho-Slowakije zijn er Tsjechische vlaggetjes aangebracht in de zijwangen van de stoelen.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan