1 maart 2021

Schadeherstel bij Carlux: duurzaam en toekomstbestendig

Schadeherstel bij Carlux: duurzaam en toekomstbestendig
De reparatiemethode 'uitdeuken zonder spuiten' is erg duurzaam, doordat er helemaal geen materiaal verbruikt wordt

Carlux is het schadeherstelbedrijf van Autobedrijf Van den Udenhout. Bij de vier vestigingen (in 's-Hertogenbosch, Oss, Best en Eindhoven, red.) wordt schade op de meest duurzame manier gerepareerd.

Duurzaam

Bij Carlux wordt gewerkt met milieuvriendelijke materialen. Zoals watergedragen autolak. "Bij het aanbrengen ervan, verwarmen wij de spuitcabine tot kamertemperatuur," legt Mark Schoenmakers - vestigingsmanager van Carlux in Oss en 's-Hertogenbosch - uit. "Normaal loopt die op tot wel 60°C! Zo besparen wij enorm op het gasverbruik."

Het bericht gaat verder onder de video

Elektrisch vervangend vervoer

De meest duurzame Carlux-vestiging is die in Oss. Daar wordt het grootste deel van het energieverbruik zelf opgewerkt met de zonnepanelen op het dak van het pand. En op alle Carlux-vestigingen worden Volkswagen ID.3's ingezet als vervangend vervoer. "Onze klant maakt op deze manier kennis met elektrisch rijden én verplaatst zich op een duurzame manier."

Toekomstbestendig

Want elektrisch rijden is de toekomst. Daarom hebben alle specialisten een speciale training gevolgd om aan e-voertuigen kunnen werken. Komt er een elektrische auto met schade (en risico tot zelfontbranding) binnen? Dan is er een speciale 'quarantaine plaats'. En in Oss en in Best is er zelfs een hoogvolt technicus in huis. "Ook zijn onze collega's volledig opgeleid op het gebied van ADAS (de rijassistentiesystemen in nieuwe auto's , red.). Zij werken met de officiële afstelapparatuur van de fabrikant, om de klant maximale veiligheid te garanderen," verklaart Schoenmakers.

Het bericht gaat verder onder de video

"Tot slot kunnen we bij Carlux ook 'restylen', uitdeuken zonder spuiten. Bij deze reparatiemethode wordt er helemaal geen materiaal verbruikt. Dat is niet alleen duurzaam, het scheelt enorm in de kosten!"

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan