30 juli 2019

Rijk uitgerust en geprijsd: configureer en bestel jouw nieuwe Volkswagen Passat

Rijk uitgerust en geprijsd: configureer en bestel jouw nieuwe Volkswagen Passat
De nieuwe Volkswagen Passat Variant is standaard uitgerust met DSG-transmissie

De vernieuwde Volkswagen Passat heeft een prijs. De Passat 1.5 TSI is vanaf augustus te bestellen met een vanafprijs van € 39.575,-.

Motorenlijst

Alle versies van de nieuwe Passat beschikken standaard over DSG-automaat. Er is keuze uit drie verschillende TSI-benzinemotoren (een 150 pk sterke 1.5 TSI en een 2.0 TSI met 190 óf 272 pk). Daarvan is het instapmodel, de 150 pk sterke 1.5 TSI - rijk uitgerust als Comfort Business, vanaf augustus beschikbaar met een vanafprijs van € 39.575,-.

Ook het dieselpalet kent drie motoren: een 120 pk sterke 1.6 TDI, een 2.0 TDI met 190 pk en de 150 pk sterke 2.0 TDI Evo, die per gereden kilometer zo'n 10 gram minder CO2 uitstoot dan zijn voorganger.

Na de zomer volgt de Passat GTE, dan wordt ook bekend wat die gaat kosten.

Blijf op de hoogte van het laatste Volkswagen-nieuws

Autonoom rijden

Met de nieuwe Passat is autonoom rijden geen toekomstmuziek meer. De slimme assistentiesystemen die dit (deels) mogelijk maken, zijn ondergebracht onder het zogenaamde IQ.DRIVE. Zo ook het rijassistentiesysteem Travel Assist, dat gebruik maakt van adaptive cruise control en Lane Assist om (gedeeltelijk) autonoom rijden mogelijk te maken tot een maximumsnelheid van 210 kilometer per uur. Met de handen achter het hoofd achterover leunen is er niet bij. Want zodra de bestuurder het stuurwiel met beide handen loslaat, geeft het systeem een waarschuwing en schakelt het automatisch uit.

Vergelijk de nieuwe Passat met de kern-concurrenten

Connected

De Passat is het eerste Volkswagen-model dat beschikt over een infotainmentsysteem van de nieuwste generatie. De auto is altijd online en zodoende kan het navigatiesysteem real-time verkeersinformatie geven en een nóg efficiëntere routegeleiding verzorgen. Het systeem werkt nauw samen met de Digital Cockpit en Apple Carplay is draadloos verbonden.

De nieuwste generatie van het Volkswagen infotainmentsysteem

Zakelijke luxe

Volkswagen richt zich met de nieuwe Passat op wat zakenrijders belangrijk vinden. Zodoende is de auto uit te rusten in aantrekkelijke Business-uitvoeringen, waarvan de Elegance Business R het meeste luxe topmodel betreft. Deze uitvoering beschikt onder andere over comfortstoelen (voor) met stoelverwarming, de innovatie IQ.LIGHT LED-matrix verlichting, het navigatie- en infotainmentsysteem Discover Pro, Digital Cockpit & Digital Key - én is uitgerust met het sportieve R-Line exterieurpakket.

Herkenbaar

De aangescherpte versie van het populaire Volkswagen-model is te herkennen aan zijn strakke design met zowel een nieuwe voor- als achterbumper. De modelnaam P-A-S-S-A-T staat uitgeschreven op de achterklep en het kleuren- en velgenaanbod is uitgebreid. Een blikvanger in het interieur is het verlichte Passat-logo op het dashboard, op de plaats van de analoge klok.

Configueer nu jouw nieuwe Passat

Het nieuwe design van de Volkswagen Passat

Terug