17 september 2018

Nieuwe details ŠKODA Kodiaq RS aan het licht

Nieuwe details ŠKODA Kodiaq RS aan het licht
ŠKODA stelt in oktober zijn eerste RS SUV-model voor aan het grote publiek

De nieuwe en krachtige SUV van ŠKODA, de Kodiaq RS, beleeft zijn werelddebuut over een krappe maand in Parijs. Maar de Tsjechen laten ons in een kort filmpje alvast wat bijzonderheden zien.

Eerder lichtte ŠKODA al een tipje van de sluier met 2 teaserfoto's van de nieuwe SUV. Nu voegt het merk daar een korte video van nog geen halve minuut aan toe. In het filmpje zien we de productie van de Kodiaq RS en wordt de nadruk gelegd het leddesign van de auto. De Kodiaq RS wordt dan ook het eerste model van ŠKODA met standaard full-LED-koplampen.

Sportief karakter

De Kodiaq RS wordt al aangedreven door de meest krachtige dieselmotor die ŠKODA ooit maakte, een 2.0 TDI-motor met 240 pk, waarbij Dynamic Sound Boost de bestuurder een nóg sportievere rijbeleving biedt. Het systeem versterkt het motorgeluid kunstmatig en daardoor klinkt de dieselmotor van de SUV nog krachtiger. Dankzij vierwielaandrijving en een adaptief onderstel biedt het sportieve topmodel van de Tsjechen een rijgedrag dat past bij het RS-plaatje.

Het digitale instrumentenpaneel is speciaal voor de RS uitgevoerd in koolstofvezellook met rode accenten. Deze Virtual Cockpit is standaard op de Kodiaq RS en kent een Sport-stand. In die interface staan de toerenteller en snelheidsmeter uitvergroot centraal.

Racing Blue

De nieuwe sportieve uitvoering zal optioneel verkrijgbaar zijn in de kleur Racing Blue, wat het sportieve karakter van de zevenzitter eveneens extra benaderd.

In oktober stelt ŠKODA zijn eerste RS SUV-model voor aan het grote publiek.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan