30 juni 2020

Facelift voor Audi Q5 komt alleen als plug-in hybride

Facelift voor Audi Q5 komt alleen als plug-in hybride
De Audi Q5 is één van de meest succesvolle midsize SUV's in Europa

De Audi Q5 krijgt een remake. De middelsuv van Audi heeft een innovatieve wereldprimeur aan boord: de achterlichten zijn (optioneel) voorzien van OLED.

Het bericht gaat verder onder de video

De vernieuwde Audi Q5 is 1,9 centimeter langer dan het huidige, tweede generatie-model. Dat komt doordat de nieuwe bumpers behoorlijk aangedikt zijn. Ze verbeteren de aerodynamische waarde van de SUV, wat resulteert in een stiller interieur. Het levert ook een kleine brandstofbesparing op. De Q5 heeft een nieuw vooraanzicht, bestaande uit een doorlopende achthoekige grille en koplampunits met ledkoplampen getekend volgens het nieuwste Audi-design. De breedte (1,89 meter, excl. buitenspiegels) en hoogte (1,66 meter) blijven ongewijzigd.

Digitale OLED-achterlichten

Maar het grootste nieuws zit aan de achterkant van de SUV. De vernieuwde Q5 is volgens Audi namelijk de eerste auto ter wereld met digitale OLED-achterlichten. Ze bestaan uit drie delen, waardoor er meerdere 'lichtsignatures' gevoerd kunnen worden: eigenaars hebben daarmee de kans om de vorm van de achterlichten zelf te kiezen. Wie thuis vertrekt, of daar weer aankomt, mag genieten van een persoonlijke coming home- en leaving home-animatie. Een handige feature is nabijheidsdetectie. Komt een andere auto tijdens het parkeren binnen twee meter afstand, dan springen automatisch de waarschuwingslampen van de Q5 aan.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

De achterkant van de vernieuwde Audi Q5 met OLED

Infotainment

De bekende draai-drukknop, ter bediening van het MMI-systeem, is uit het interieur verdwenen. Op die plek zit nu een opbergvak. Het display van het nieuwe infotainmentsysteem is vrijstaand geplaatst. En het kan bediend wordt middels een aanraakscherm. Maar het luistert ook naar spraakcommando's en het reageert zelfs op handgebaren. Amazon Alexa is standaard. Evenals DAB+. En de vernieuwde Q5 krijgt er meteen een aantal car-to-x-functies bij. Dat wil zeggen dat hij gegevens uitwisselt met zijn omgeving. Zo weet je direct waar er parkeerplaatsen vrij zijn of hoe hard je moet rijden om in de 'groene golf' te blijven.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

Het interieur van de nieuwe Audi Q5

Plug-in hybride

Het motoren-aanbod in Nederland bestaat enkel uit de 50 TFSI-e en de 55 TFSI-e plug-in hybride-modellen.

De Audi Q5 wordt gebouwd in de San José Chiapa-fabriek in Mexico. Wij verwachten de Audi Q5 facelift eind dit jaar in de showroom. Prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan