5 september 2019

Eindhoven de duurzaamste: gemeente maakt professionaliseringsslag met nieuwe e-Golf's

Eindhoven de duurzaamste: gemeente maakt professionaliseringsslag met nieuwe e-Golf's
Twee toezichthouders van de gemeente Eindhoven poseren voor hun nieuwe elektrische auto

De gemeente Eindhoven kiest vijf nieuwe elektrische Volkswagens voor de afdeling Stadstoezicht. Donderdagmiddag namen de toezichthouders hun compleet uitgeruste e-Golf's enthousiast in gebruik op het Stadhuisplein.

Van alle gemakken voorzien

De vijf elektrische auto's zijn werkelijk van alle gemakken voorzien. Ze zijn uitgerust met een zwaaibalk op het dak en led-knipperlichten in de achterklep. En de Maglite zaklamp in het voorportier wordt continu opgeladen. Het Bedrijfswagen Inbouw Centrum (BIC) bedacht de complete inrichting - inclusief handige oplossingen - samen met Corné Verhoeven, hoofd van de afdeling Stadstoezicht. De vakmannen van BIC bouwden een complete bergruimte in iedere kofferbak. Daar bergen de BOA's hun losse waarschuwingslampen in op, maar is ook een AED in geïntegreerd.

BIC voorziet de e-Golf's van de gemeente Eindhoven van een complete inrichting

Duurzaam

De gemeente Eindhoven kiest bewust voor emissievije en CO2-neutrale auto's. Ze wil daarmee het voorbeeld geven. November vorig jaar werd de opdracht toegeschreven aan Autobedrijf Van den Udenhout, die hem kreeg uit een gewonnen aanbesteding. De opdracht is van dusdanige omvang dat er veel partijen en afdelingen van het autobedrijf bij betrokken zijn. Want voordat het inbouwcentrum aan de slag kon, regelde de afdeling Fleetsales de aankoop van de auto's. Die werden daaropvolgend ondergebracht bij Van den Udenhout Lease.

De nieuwe auto's van Stadstoezicht Eindhoven stralen gezag uit

Gezag

Dankzij Bos Ontwerp & Reclame stralen de nieuwe auto's van de Handhaving autoriteit en gezag uit. De professionele beletteraars bestickerden ze met de officële landelijke striping van Stadstoezicht. Bovendien kunnen de toezichthouders hun rijvaardigheid nu nog verder verbeteren. Eén e-Golf is namelijk uitgerust met een dubbele bediening, waarmee de afdeling (intern) aanvullende rijtrainingen kan verzorgen.

Professionaliseringsslag

Met de aanschaf van de zeer complete en elektrische Volkswagens maakt de gemeente Eindhoven een professionaliseringsslag binnen de afdeling Stadstoezicht. En Autobedrijf Van den Udenhout behaalt een mooi succes met deze opdracht: het autobedrijf laat zien dat ze echt álles onder één dak hebben.

Burgemeester John Jorritsma trots in één van de nieuwe e-Golf's

Bij de aflevering van de auto's op het Stadshuisplein is dan ook het complete team aanwezig: Maurice van Diessen namens de afdeling Lease en Freek Klijn namens de afdeling Fleetsales. Het Bedrijfswagen Inbouw Centrum is vertegenwoordigd door Mark Smallegange en de afdeling Volkswagen van Van den Udenhout door Gerton Fens. Tevens is Jasper de Coo aanwezig voor de aflevering en Marcel Vos is er namens VWPFS. Trots worden ze toegesproken door burgemeester John Jorritsma. Na een kort fotomomentje onder toeziend oog van de aanwezig pers rijden de Handhavers weg in hun nieuwe auto.

Terug