6 juni 2019

E-tijdperk SEAT start met volledig elektrische Mii

E-tijdperk SEAT start met volledig elektrische Mii
De SEAT Mii electric

SEAT geeft met de komst van de volledig elektrische SEAT Mii het startschot van haar elektrische segment. Begin 2020 staat de SEAT Mii electric in de showroom.

De Mii electric beleefde zijn wereldpremière dinsdag 4 juni in het Noorse Oslo, de eerste stad die het merk met haar 'SEAT on Tour' aandeed. Daarna reist de karavaan door naar Liverpool, Parijs en Milaan waar de gestekkerde Mii nogmaals zijn publieke debuut zal beleven.

De SEAT Mii electric

Het stokje overnemen

De Mii electric neemt het stokje over van de benzineversie van de compacte stadsauto: de 1.0 wordt in juli uit de productie genomen en vervangen voor een 83 pk en 210 Nm sterke elektromotor. Wat uiterlijk betreft lijkt de Mii electric bijna als twee druppels water op haar fossiele broertje. De elektrische variant onderscheidt zich door badges voor- en achterop, de optionele 16" wielen in matgrijs, een nieuwe dashboardafwerking binnenin, sportieve en optioneel verwarmbare stoelen en sfeerverlichting.

Het interieur van de SEAT Mii electric

Perfecte stadsauto

Een actieradius van 260 kilometer (volgens WLTP) maakt de Mii electric een ideale stadsauto voor woon-werkverkeer. De 36,8 kWh grote lithium-ionbatterij is bij een snellaadpunt in een uur tijd voor 80% opgeladen. De auto is behoorlijk rap en trekt vanuit stilstand in 3,9 seconden naar de 50 kilometer per uur. De topsnelheid is begrensd op 130 km/u.

De Mii electric is de eerste SEAT die standaard gekoppeld is aan SEAT CONNECT: een smartphone-app waarmee onder andere de auto te localiseren is en waarmee op afstand de airco kan worden aangezet.

Een concrete richtprijs voor de Mii electric geeft SEAT in de herfst, naar eigen zeggen is de elektrische auto voor iedereen 'bereikbaar'. Eind dit jaar gaat de auto in productie, waarna die begin 2020 in de showroom zal staan.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan