22 mei 2019

Duurzaam en slim autorijden door samen een elektrische auto te delen

Duurzaam en slim autorijden door samen een elektrische auto te delen
Samen slim rijden met een elektrische Volkswagen e-Golf

Samen met buurtgenoten een volledig elektrische Volkswagen e-Golf delen. Vanaf zaterdag 25 mei kan het in de gemeente Vught. Het duurzame en voor gebruikers kostenbesparende project draagt de naam Samen Slim Rijden Vught. Het project is opgestart door VET-Vught en Autobedrijf Van den Udenhout, dat de elektrische auto's levert.

Het autodeelplatform OnzeAuto en de Gemeente Vught, dat het project faciliteert met oplaadpalen en vaste parkeerplaatsen, ondersteunen het initiatief. Samen stimuleren we het elektrisch rijden en wordt er gestreefd naar een CO2-neutraal Vught.

Een auto reserveren gaat heel gemakkelijk met een app op je smartphone. Hiermee kun je de vijf elektrische auto's, die op verschillende vaste plaatsen in Vught staan, ook openen en na gebruik weer sluiten.

Lancering

Wethouder Van de Ven gaf op zaterdagochtend 25 mei, bij het Raadhuis aan het Leeuwensteinplein 5 in Vught, met een stevige zwaai van de Vughtse vlag het startsignaal aan de chauffeurs van de vijf Volkswagen e-Golfs. Het markeerde de ofiiciële lancering van het nieuwe project, waarna tot 11.00 uur iedereen welkom was voor het maken van ee proefrit met een elektrische deelauto.

Wethouder Toine van de Ven beschikt als 'klimaatwethouder' zelf over een elektrische auto en is erg enthousiast over het project. "Zeker als je vaak korte ritjes maakt, is elektrisch rijden ideaal. Voor jezelf en natuurlijk voor het milieu. Het levert energiebesparing op en je draagt bij aan de reductie van CO2- en fijnstof-uitstoot. Zo'n deelauto is ook nog eens voordelig, helemaal voor een gezin. Als huishouden betaal je samen maar één keer het maandbedrag. Dan wordt het vaak zelfs goedkoper dan een eigen (tweede) auto."

Tijdens de lancering stond een team, bestaande uit betrokkenen van Autobedrijf Van den Udenhout, Onze Auto en VET-Vught, klaar om vragen te beantwoorden.

Een team, bestaande uit betrokkenen van Autobedrijf Van den Udenhout, Onze Auto en VET-Vught, stond klaar om vragen te beantwoorden

Enthousiaste reacties

Op de proefritten met de elektrische auto's wordt verrukt gereageerd. "De sleutel naast je leggen, voet op de rem, de startknop indrukken, wat lampjes en onhoorbaar gezoem. De verrassing komt pas als je de versnelling in de D-stand zet, voorzichtig 'gas' geeft en een beetje doorduwt. Dan ontwaakt het geluidloze beest. Wat een enorme power heeft deze elegante, donkerblauwe e-Golf. Elektrisch rijden is echt geweldig!", aldus Maarten Kroese na het maken van een testrit.

Verlaag je maandelijkse autokosten

Door een elektrische auto te delen, draag je bij aan een duurzame leefomgeving. En bovendien kun je hiermee kosten besparen, want je betaalt naar gebruik. De app van OnzeAuto houdt automatisch de reistijd en gereden afstand bij. De verrekening volgt achteraf.

Tarieven en meer informatie vind je op de speciale website. Tot 1 september 2019 geldt een introductie-tarief.

 

Download de brochure

Lees meer over de Volkswagen e-Golf

 

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan