6 maart 2020

Autobedrijf Van den Udenhout haalt Formula-E naar Eindhoven

Autobedrijf Van den Udenhout haalt Formula-E naar Eindhoven
Van den Udenhout (Audi) in Eindhoven

Van den Udenhout slaat de handen ineen met Formula-Eindhoven om de Formula-E races vanaf 2022 naar Eindhoven te halen.

Elektrische straatrace

Formula-E is de grootste klasse met elektrische racewagens. De races worden allemaal op stratencircuits middenin verschillende steden wereldwijd gereden. In Nederland wordt er nog geen Formula-E race verreden, maar daar wil de stichting Formula-Eindhoven verandering in brengen. Donderdag vond de persconferentie plaats in de Eindhovense Audi-showroom van Van den Udenhout.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

Peter-Paul Laumans van Formula-Eindhoven aan het woord

Launching partner

Bij het horen van de kreten technologie, design en kennis denk je natuurlijk direct aan Eindhoven. Maar ze passen ook perfect bij De Nieuwe Dealer. Merken als Van den Udenhout en Audi zijn sterk verbonden met technologie en design. Stijn van Laarhoven, financieel directeur bij de Van den Udenhout Groep, reageert stellig en enthousiast over zowel de Formula-E in Eindhoven als de weg ernaartoe: "Persoonlijk vind ik het geweldig dat Van den Udenhout één van de launching partners is van de E-Prix in Eindhoven. Als mobiliteitspartner van de Brainport-regio is het een geweldige kans om aan de wieg te staan van de Formula-E in Eindhoven".

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

Interview na persconferentie met Robin Frijns door Omroep Brabant

Kunstlicht

Formula-Eindhoven en launching partners willen de race voor minstens drie jaar naar de lichtstad halen. En als dat lukt, wordt het de allereerste avondrace. Door de race onder kunstlicht te rijden, laat de regio zien waar het technologisch toe in staat is. Om de Formula-E te overtuigen om naar de lichtstad te komen, wordt de persconferentie gehost door televisiepresentator Rob Kamphues. En ook Formula-E coureur Robin Frijns komt een woordje doen. Want twee Nederlandse coureurs in de Formula-e (naast Frijns komt ook coureur Nyck de Vries uit), geeft het organiseren van een race in de lage landen net dat extra gewicht. "En regio Eindhoven is een fantastische plek voor dit event. Met de technische universiteit en alle technologiebedrijven die perfect passen bij de E-Prix, ligt de match wat mij betreft voor de hand. Kom maar op!", aldus Frijns. Van Laarhoven voegt daar aan toe: "Dit is echt een evenement dat we sámen voor elkaar moeten krijgen. De bijzondere beleving geeft ons een ideaal gespreksonderwerp: een podium voor onze ambities. Wij maken deel uit van het innovatieve regio-netwerk. En dat willen we uitdragen".

Het bericht gaat verder onder de video

Draagvlak

Autobedrijf Van den Udenhout, afvalverwerker Renewi, SAP, SEKISUI, vervoerder Hermes, verzekeraar Allianz, Eindhoven Airport, de gemeente Eindhoven en Helmond, Santino, CTOUCH, Skotty, Brabant Sport, citymarketingbureau Eindhoven365, contentmarketingbureau gt8 agency, veilinghuis Epic-Auctions, Rabobank en Mark Wachters notarissen zijn als lauching partner verbonden aan de stichting Formula-Eindhoven.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan