24 augustus 2018

Audi PB18: de sportwagen van morgen

Audi PB18: de sportwagen van morgen
Audi laat met PB18 de sportwagen van morgen zien

Nog nooit eerder presenteerde Audi een concept car. Maar op de Pebble Beach Automotive Week in Californië stelde het merk donderdagavond voor het eerst de PB18 e-tron voor.

De afkorting PB in de typeaanduiding van het studiemodel verwijst (hoe toepasselijk) naar Pebble Beach. De wagen met elektrische aandrijving is ontworpen in Audi's designstudio in Malibu en is laag en breed. Zowel in design als in technologie laten de Duitsers met dit concept de sportwagen van de toekomst zien.

Audi PB18 e-tron

Ideale lijn

Het model toont qua uiterlijk zeker gelijkenissen met Audi's Aicon uit 2017. Maar hoewel de Aicon bedoeld is voor de openbare weg, ligt bij de PB18 e-tron de focus helemaal op sportiviteit. Het krachtige laserlicht van de concept car heeft zich tijdens de 24 Uur van Le Mans al bewezen. Een transparant OLED-scherm, precies in het midden van het blikveld van de bestuurder, geeft onder meer de ideale lijn op het circuit aan.

De Audi PB18 e-tron trekt in ruim 2 seconden een sprintje van 0 naar 100 km/u. De bolide is voorzien van 2 elektromotoren op de achteras en 1 elektromotor op de vooras, heeft een systeemvermogen van 500 kW (680 pk) en dankzij de boostfunctie is er zelfs tijdelijk 570 kW (775 pk) beschikbaar.

Audi PB18 e-tron

Snel en draadloos laden

De sportwagen is voorzien van een relatief lichte solid-state batterij met een capaciteit van 95 kWh waarmee een actieradius van 500 kilometer haalbaar moet zijn. De PB18 e-tron is geschikt voor 800 Volt-laden: daarmee is de auto in slechts 15 minuten volledig opgeladen! Ook draadloos laden via inductie (Audi Wireless Charging) is mogelijk.

Voorlopig heeft Audi geen productieplannen met deze PB18 e-tron. Maar de presentatie van deze concept car staat niet op zichzelf. Later dit jaar presenteert het merk zijn eerste volledig elektrische auto voor de massa: de Audi e-tron.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan