Van den Udenhout De Groene Dealer

erkend duurzaam en bewust groen

Na onze certificering als Erkend Duurzaam Plus per 12 december 2018, zijn wij niet stil blijven zitten en streven wij altijd naar verbetering voor duurzaam ondernemen. Dat doen we bijvoorbeeld door het gebruik van zonnepanelen en andere groene stroom, de inzet van elektrische auto's en het beperken van het gebruik van papier. Met de 'Digitale Werkorder' houden wij jou per mail en SMS op de hoogte, zonder dat er papier aan te pas komt.

Wij beschikken ook over een enorme verhuur-vloot, waardoor particulieren en bedrijven makkelijk een auto op maat huren zonder langdurig te leasen of kopen. Meerdere mensen profiteren zo van een auto óf e-bike!

Zo streven wij naar een duurzamere bedrijfsvoering en dragen wij ons steentje bij door verder te kijken dan de wettelijke voorschriften.

 

groene-dealer.gif


Van den Udenhout hecht veel waarde aan duurzaamheid. Daarom zijn we continue bezig om onze dienstverlening duurzamer te maken.

Ontdek hieronder hoe wij dat doen.

 

EleKtrisch rijden óf fietsen

Van den Udenhout is officieel e-dealer. Dit betekent dat ons eigen wagenpark voor een groot deel uit elektrische modellen bestaat waar ook in proef gereden kan worden. Maar natuurlijk bieden wij in de verkoop ook een erg ruim assortiment aan elektrische auto's en e-bikes. Bekijk de voorraad elektrische auto's of de voorraad e-bikes.

Wij helpen je graag om nóg een stapje verder te verduurzamen door gebruik te maken van onze grote vloot auto's voor de verhuur. Op die manier heb jij de auto die op dat moment het beste bij je past, zonder lange looptijden of grote investeringen. Meerdere mensen kunnen gebruik maken van minder auto's, dat is pas écht duurzaam! Bekijk de mogelijkheden van verhuur.

Is jouw auto voor onderhoud in onze werkplaats? Dan bieden wij zelfs een 100% elektrische auto, óf een elektrische leenfiets aan als vervangend vervoer! 

 

Meer over elektrisch rijden

Meer over elektrisch fietsen

 

groen laden met je eigen slimme cube

Ben je overgestapt naar een elektrische auto? Dan is het ideaal om thuis voor de deur, of bij je bedrijf te kunnen laden. Met onze slimme Cube laadoplossingen wordt jouw autorit nog duurzamer. Laad je auto op met groene stroom óf energie van je zonnepanelen en verminder je ecologische voetafdruk.

 

Meer over de Cube laadoplossing

 

CO2-neutraal produceren, gebruiken én recyclen

We verkopen stille en zuinige banden en gebruikte banden worden op een milieuvriendelijke wijze afgevoerd. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. Wij gebruiken geen middelen die onnodig schadelijk zijn voor het milieu of voor de gezondheid van onze medewerkers en klanten. Ook de onderdelen van een elektrische auto zijn uitstekend herbruikbaar en kunnen op vele manieren opnieuw worden gebruikt. Dit maakt elektrisch rijden bij uitstek de meest schone en groene manier van autorijden.

De volledig elektrische ID.3 is zelfs de eerste Volkswagen die niet alleen CO2-neutraal geproduceerd is, maar die ook CO2-neutraal aan je geleverd wordt. Voor de productie gebruikt Volkswagen alleen groene energie, en niet meer dan nodig is. Als het even kan, vermijdt ze uitstoot. Komen er tijdens de productiefase toch emissies vrij, dan compenseert Volkswagen AG de uitstoot door bij te dragen aan gecertificeerde klimaatprojecten.

Als de ID. consequent wordt geladen met groene stroom kan hij gedurende zijn gehele levenscyclus ook CO2-neutraal rijden. Aan het einde van de rit is een ID. voor het overgrote deel te recyclen. Een belangrijk element bij de recycling van een elektrische auto is de hoogvoltaccu. 

 

 

Energiegebruik en beperkt gebruik van papier

Recentelijk hebben we fors geïnvesteerd in 576 zonnepanelen die jaarlijks 288.000 Wp gaan produceren. In al onze showrooms en werkplaatsen gebruiken we groene energie, en gaan we er zuinig mee om, voor een duurzame basis. Dit doen we onder andere door deuren te sluiten waar dat kan, om zo min mogelijk warmte te verliezen, gebruik van automatisch uitschakelende (LED)-verlichting, te printen wat alleen écht nodig is, bewust omgaan met airconditioning en verwarming en de bewustwording bij onze medewerkers.

Ook voor jou als klant beperken wij het gebruik van papier. Onze communicatie gaat zoveel mogelijk per mail, SMS of telefonisch. Brochures van nieuwe auto's versturen we het liefst digitaal en met de 'Digitale Werkorder' houden wij je op de hoogte over alles rondom je auto in onze werkplaats.

 

Blijf op de hoogte dankzij onze digitale nieuwsbrieven

 

Personeel

Wij vinden het enorm belangrijk dat ons personeel voor langere tijd plezier en voldoening haalt uit het vak en doen er alles aan om het beste in onze medewerkers naar boven te halen. Zo bieden wij voor de vitaliteit van onze medewerkers VDU FIT waarmee wij een gezonde leefstijl stimuleren, een aantrekkelijke fietsregeling voor het aanmoedigen van elektrisch fietsen en opleidings- en trainingsmogelijkheden om door te groeien.

VAN DEN UDENHOUT DE GROENE DEALER