de nieuwe volkswagen Transporter

  • De nieuwe Transporter wordt in 2025 op de Nederlandse markt geintroduceerd. 
  • Deze nieuwe generatie van de Transporter is op alle fronten verbeterd. Zo krijgen de nieuwe modellen een aanzienlijk verder uitgebreide standaarduitrusting – met onder meer een digitale cockpit, centraal display en de nieuwste assistentiesystemen – plus volledig nieuwe en efficiënte aandrijfsystemen.
  • Zo wordt de nieuwe Transporter de eerste Volkswagen bedrijfswagen die leverbaar wordt met diesel-, plug-in hybride- en elektrische aandrijflijnen.

VOORINSCHRIJVING E-Transporter

SCHRIJF JE IN

De nieuwe generatie Transporter is flink verbeterd. De modellen hebben nu een uitgebreide standaarduitrusting, inclusief digitale cockpit, centraal display en moderne assistentiesystemen. De Transporter biedt diesel-, plug-in hybride- en elektrische aandrijvingen. De laadruimte is langer en breder dan zijn voorganger. 

Meer informatie

Minder informatie

Rijk uitgerust

De Transporter valt op met zijn strakke design, standaard LED-verlichting, en uitgebreide standaarduitrusting. Hij biedt functies zoals een digitale cockpit, uitgebreid infotainmentsysteem, en geavanceerde assistentiesystemen zoals Lane Assist en Front Assist. Er zijn meerdere oplaadmogelijkheden voor apparaten, waaronder inductieve laadfuncties en optionele 230V aansluitingen. De Transporter wordt geleverd met praktische opbergvakken en kan optioneel worden uitgerust met een navigatiesysteem en Harman Kardon audiosysteem voor muziekliefhebbers.

Diverse Carrosserieopties

De Transporter biedt verschillende carrosserievarianten zoals de gesloten bestelwagen, dubbele cabine, Kombi en Chassis Dubbele Cabine. Er zijn ook opties voor een verhoogd dak en verlengde wielbasis voor bepaalde modellen. Standaard heeft de gesloten bestelwagen twee aparte stoelen voorin, met een optionele driezitsbank. De dubbele cabine voegt een driezitsbank op de tweede rij toe, voor een totaal van vijf of zes zitplaatsen. Later wordt de Kombi leverbaar, met een optionele driezitsbank op de derde zitrij. Uniek in zijn klasse, is de Transporter ook beschikbaar als pick-up met dubbele cabine, goed voor zes zitplaatsen.

Groter en ruimer

De Transporter is nu 5.050 mm lang, een toename van 146 mm ten opzichte van het vorige model. De wielbasis is verlengd tot 3.100 mm, met een optionele verlengde versie van 5.450 mm. Qua breedte meet de nieuwe Transporter 2.032 mm, wat 128 mm breder is dan voorheen. De maximale breedte tussen de wielkasten is nu 1.392 mm, een toename van 148 mm. Hierdoor kunnen Europallets eenvoudig zowel in de lengte als in de breedte worden geplaatst. De laadruimte op de vloer is verlengd tot 2.602 mm, of 3.002 mm bij de verlengde wielbasis, wat zorgt voor extra interieur- en laadruimte.

Diesel, plug-in hybride én volledig elektrisch

De nieuwe Transporter wordt voor het eerst leverbaar met plug-in hybrideaandrijving (eHybrid) en een volledig elektrische variant (e-Transporter), als alternatief voor de diesel variant.

Qua vermogen biedt de Transporter keuze uit drie TDI-versies: 81 kW (110 pk), 110 kW (150 pk) en 125 kW (170 pk). Aanvullend met plug-in hybrideaandrijving, met een systeemvermogen van 171 kW (233 pk), én in vier volledig elektrische versies: met 85 kW (116 pk), 100 kW (136 pk), 160 kW (218 pk) en 210 kW (286 pk). Die laatste drie hebben standaard een 83 kWh (bruto) groot accupakket, de basisversie met de 85 kW elektromotor wordt geleverd met een 54 kWh (bruto) variant.

TDI- en eHybrid-modellen zijn standaard voorzien van voorwielaandrijving. 4MOTION vierwielaandrijving wordt als optie leverbaar voor de TDI-versies vanaf 110 kW. De volledig elektrische modellen hebben achterwielaandrijving; later staat ook hiervoor een versie met vierwielaandrijving gepland.

Grotere laadcapaciteit en Verbeterde prestaties

De Transporter biedt meer laadruimte dankzij de grotere afmetingen, terwijl hij met een hoogte van minder dan 2,0 meter (normaal dak) in bijna alle parkeergarages past. Met een draaicirkel van slechts 11,8 meter (normale wielbasis) navigeert hij eenvoudig door smalle bochten. Het laadvolume is toegenomen tot 5,8 m³ en de laadbreedte tussen de wielkasten is nu 1.392 mm. Het maximale laadvermogen is gestegen naar 1,3 ton, en het trekgewicht is verhoogd tot 2,8 ton. Daarnaast is de dynamische daklast nu 170 kg.

Transporter-afleverdoek.png
De vernieuwde Transporter:
De huidige Transporter is beperkt leverbaar. De nieuwe Transporter komt eraan. Schrijf je hieronder in om als één van de eersten in deze auto te rijden en ontvang een officiële bevestiging.

Wil je graag meer weten over de Volkswagen Transporter van Van den Udenhout? Neem dan snel contact met ons op of ga langs bij onze Volkswagen Bedrijfswagens vestiging in Den Bosch. Alle prijzen op deze pagina zijn ex. BTW.