25 januari 2021

Volkswagen laat CO2-uitstoot in Nederland dalen door succes van ID.3

Volkswagen laat CO2-uitstoot in Nederland dalen door succes van ID.3
De ID.3 is de eerste auto ter wereld die volledig CO2-neutraal gebouwd wordt

Volkswagen laat de CO2-uitstoot van haar auto's in 2020 gestaag dalen ten opzichte van vorige jaren. In Nederland lag de gemiddelde CO2-uitstoot van alle Volkswagens dat jaar op 71 gram/kilometer. Ter vergelijking: in 2019 bedroeg de gemiddelde CO2-uitstoot van Volkswagen in ons land nog 106 g/km. Het merk dankt de daling aan het grote succes van de ID.3.

De nieuwe Volkswagen ID.3 was het afgelopen jaar de meest populaire elektrische auto. De nieuwkomer was in 2020 goed voor 56.500 van de in totaal 134.000 verkochte elektrische Volkswagens. En van alle in Nederland verkochte Volkswagens, had 40% het afgelopen jaar een elektrische aandrijving.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

De ID.3 in de showroom bij Van den Udenhout

Elektro-offensief

Volkswagen verwacht dat de gemiddelde CO2-uitstoot van haar verkochte auto's de komende jaren nog verder daalt. Dit omdat het merk flink inzet op het elektro-offensief, bestaande uit plug-in hybride en elektrische auto's. Zo debuteerde in december het nieuwste lid van de ID. Family: de ID.4. En ook deze ruime e-SUV - met een actieradius tot 510 kilomter - staat in de top 10 van de meest populaire elektrische auto's.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

De nieuwe ID.4 in de showroom bij Van den Udenhout

Klimaatdoelen

De Volkswagen Group heeft zich verbonden aan het klimaatakkoord van Parijs en heeft zichzelf hoge milieudoelstellingen opgelegd. Om die te behalen heeft de Group onder meer het productieproces aangepast, zodat er minder grondstoffen worden gebruikt bij het maken van de nieuwe auto's. Zo wordt uiteindelijk het energieverbruik teruggebracht. En er wordt steeds meer gebruik gemaakt van groene stroom. Door deze maatregelen worden alle modellen uit de nieuwe ID. Family nu al volledig CO2-neutraal geproduceerd.

ID. Family

De compacte, maar trendy ID.3 en de ruime & innovatieve ID.4 vormen op dit moment de ID. Family van Volkswagen. Maar de komende tijd wordt deze familie verder uitgebreid met nieuwe, elektrische modellen. Het draagt bij aan het einddoel van Volkswagen, dat in 2050 een volledig CO2-neutrale status wil hebben. Vanaf het jaar 2040 wil het merk uitsluitend nog auto's op de markt brengen, die geen CO2 uitstoten. De ontwikkelingsstop van verbrandingsmotoren zal rond 2026 zijn.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan