22 februari 2021

Volkswagen ID.3 en Audi e-tron uitgeroepen tot Elektrische Auto van het Jaar

Volkswagen ID.3 en Audi e-tron uitgeroepen tot Elektrische Auto van het Jaar
Archiefbeeld: de Volkswagen ID.3 en de Audi e-tron op het 18 Septemberplein in Eindhoven

De Volkswagen ID.3 pakt de meeste punten in de jaarlijkse verkiezing van Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) en is daarmee uitgeroepen tot Elektrische Auto van het Jaar. De Audi e-tron wint de award in de categorie 'Top Segment', met auto's vanaf € 70.000,-.

VZR reikt de 'EV van het Jaar'-award voor het derde jaar op rij uit. Eerdere edities kennen slechts één winnaar. Maar omdat het aanbod elektrische auto's aanzienlijk gegroeid is, is besloten om de verkiezing op te delen in drie categorieën. Het is duidelijk dat de ID.3 van Volkswagen in zeer korte tijd de harten van zakelijk autorijdend Nederland heeft veroverd. De elektrische Volkswagen is namelijk pas sinds september 2020 leverbaar. En de EV is niet alleen uitgeroepen tot overall winnaar, maar ook tot de nummer 1 in de categorie 'Midden Segment' voor elektrische auto's met een vanafprijs tot € 40.000,-.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

De ID.3 op het 18 Septemberplein in Eindhoven

Beoordelingscriteria

De enorme groei in het aanbod van elektrische auto's zorgt automatisch voor een toename in het aantal EV's dat meedingt voor de award. Een vakkunndige jury - bestaande uit Martin Huisman (VZR), Damiaan Hage (AutoWeek), Bart Fick (Eneco eMobility) en Maartje van Tongeren (LeasePlan) - beoordeelde dit jaar maar liefst 32 modellen (met 52 verschillende uitvoeringen), van 23 merken, op 9 punten. De boordelingscriteria zijn de actieradius, de laadsnelheid, de beschikbaarheid, de verkoopaantallen, het trekgewicht, de prijs, het gebruiksgemak, de rijeigenschappen en het leasetarief.

Midden Segment

Er zijn in heel Nederland zo'n 11.000 exemplaren van de ID.3 verkocht sinds de marktintroductie in september. De rijeigenschappen worden door de vakjury beoordeeld met een 8. Dat, gecombineerd met o.a. het rijbereik van 424 kilometer, levert de Volkswagen ID.3 247 punten op. En dat maakt hem tot een terechte winnaar overall én aanvoerder in de categorie 'Midden Segment'.

Hoge Segment

De Tesla Model 3 pakt de titel in het 'Hoge Segment', met EV's tussen de € 40.000,- tot € 70.000,-. Een mooie tweede plek in dit segment is weggelegd voor de ID.4, de nieuwe elektrische SUV van Volkswagen die eind 2020 op de Nederlandse wegen debuteerde.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

De Audi e-tron op het 18 Septemberplein in Eindhoven

Top Segment

De Audi e-tron behaalt 205 punten in de verkiezing en is daarmee de overtuigende winnaar is in zijn klasse. De jury prijst de e-SUV vanwege zijn praktische rijeigenschappen en het grote verkoopsucces. Op basis van de uitstekende range, de goede verkoopaantallen en de 1.800 kilo trekgewicht is de e-tron de absolute winnaar in het 'Top Segment'.

Bekijk de laatste voorraadmodellen met 8% bijtelling

VZR

Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) is de belangenbehartiger voor berijders van een auto van de zaak. De vereniging zet zich in voor ruim 1,3 miljoen mensen die over een leaseauto of andere auto van de zaak beschikken, en voor mensen die zakelijke kilometers rijden in hun privéauto.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan