30 december 2019

Volkswagen bedenkt slimme laadhulpjes

Volkswagen bedenkt slimme laadhulpjes
De slimme laadrobots van Volkswagen

Hoe meer elektrische auto's er op de weg komen, hoe moeilijker het gaat worden om een parkeerplek met laadpunt te vinden. Volkswagen denkt met autonome laadrobots dé oplossing te hebben.

Eén van de grootste irritaties bij elektrisch rijden is het vinden van een parkeerplaats met een stekker. Volkswagen wil die irritatie wegnemen door laadrobots te laten rijden in parkeergarages. Die moeten geheel zelfstandig voor een volle accu kunnen zorgen wanneer een elektrisch voertuig geparkeerd staat.

Blijf op de hoogte van het laatste Volkswagen-nieuws

Hoe werkt het?

Middels een app geeft een bestuurder zo'n laadrobot een seintje. Die koppelt vervolgens een 25 kWh powerbank aan en brengt die zelfstandig naar de te laden auto. De robot sluit de accu aan op de auto en het laden kan beginnen. Eenmaal klaar, dan koppelt de robot de powerbank weer los en zorgt 'ie dat die weer wordt volgeladen voor de volgende elektrische auto.

Prototype

De laadhulpjes zijn voorzien van high-tech camera's, laserscanners en ultrasone sensoren. Voorlopig zijn ze nog toekomstmuziek, maar de Duiters werken hard om ze productierijp te krijgen. Als het aan Volkswagen ligt, wordt het laden van een auto net zo makkelijk als het laden van een smartphone.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan