30 oktober 2019

Vierde generatie ŠKODA OCTAVIA ook als hybride

Vierde generatie ŠKODA OCTAVIA ook als hybride
Dit is wat we tot nu toe weten van de vierde generatie OCTAVIA

ŠKODA onhult de vierde generatie van de ŠKODA OCTAVIA COMBI op 11 november in Praag. Voorafgaand presenteren de Tsjechen alvast een gecamoufleerde versie van de meest verkochte carrosserievariant - de COMBI - én een lijst van specificaties die er niet om liegt. De hatchback wordt een paar weken later in de spotlights gezet, dus daarvoor nog even geduld!

Nieuw hoofdstuk

De nieuwe versie van ŠKODA's bestseller voegt een nieuw hoofdstuk toe aan een succesverhaal. De eerste ŠKODA OCTAVIA werd ruim 60 jaar geleden uitgebracht. Sindsdien zijn er ruim 6,5 miljoen exemplaren van het icoon verkocht, waarvan de vierde generatie ook met stekker verkrijgbaar wordt.

Ruimer

De nieuwe OCTAVIA wijkt qua buitenmaten weinig af van zijn voorganger: hij is iets langer (22 mm) en iets breder (15 mm). Maar binnenin is er meer bagageruimte én meer ruimte voor inzittenden. De standaard kofferbak van de COMBI is met 30 liter gegroeid (en die van de hatchback krijgt 10 liter meer bergruimte).

Blijf op de hoogte van het laatste ŠKODA-nieuws

Begroeten

Het design van de vierde generatie OCTAVIA is wat expressiever: de auto ligt vlakker en heeft een coupé-achtige daklijn met een nieuw ontworpen rails, wat bijdraagt aan de luchtweerstand. Gunstig voor het brandstofgebruik en de CO2-uitstoot. Ledverlichting rondom is de standaard. De scherp gesneden koplampen begroeten de berijder wanneer die in de buurt van zijn auto komt.

De scherpe lijnen kenmerken de nieuwe ŠKODA OCTAVIA

Head-up display

Vanbinnen zien we een centraal geplaatst touchscreen en een digitaal instrumentarium. De vierde generatie is de eerste OCTAVIA met optioneel head-up display, wat informatie op de voorruit projecteert. En ook het optionele multifunctionele stuur is volledig nieuw. Eveneens staan de ergonomische stoelen met verwarming, ventilatie én massagestand op de optielijst.

Slimmigheden

De nieuwe ŠKODA OCTAVIA staat bol van de nieuwe rijsassistentie- en veiligheidssystemen. Zo waarschuwt Exit Warning voor fietsers en voertuigen wanneer je de deur opent. En houdt Hans-on-Detect in de gaten of de bestuurder beide handen aan het stuur houdt en zal het de auto automatisch, maar geleidelijk stoppen wanneer je het stuur te lang loslaat (bijvoorbeeld als je in slaap valt of bewusteloos raakt). En zoals we van ŠKODA gewend zijn, vinden we ook in de nieuwe OCTAVIA weer een hoop Simply Clever features terug.

Motoren

ŠKODA voegt een plug-in hybride variant toe aan de motorenlijst van de OCTAVIA. Die krijgt - net als de SUPERB en de CITIGO - de toevoeging "iV" achter de naamsaanduiding en 204 of 245 pk aan vermogen. Daarnaast komen er twee milde hybrides met 48V-technologie die energie terugwinnen tijdens het afremmen, een 2.0 TSI met vierwielaandrijving en zeventraps DSG én een variant op aardgas met drie CNG-tanks en een kleine benzinetank. Later zullen er nog krachtigere RS-varianten volgen.

Naar verwachting komt de nieuwe OCTAVIA in de zomer van 2020 naar Nederland. Prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan