26 september 2018

SEAT Ateca mag zich 'Lesauto van het Jaar 2019' noemen

SEAT Ateca mag zich 'Lesauto van het Jaar 2019' noemen
De SEAT Ateca kreeg de hoogste beoordeling van de rijschoolbranche

De SEAT Ateca is uitgeroepen tot Lesauto van het Jaar 2019. De Ateca kreeg die titel tijdens de zevende editie van de Nationale Rijschooldag.

De Nationale Rijschooldag, een groot jaarlijks evenement voor de rijschoolbranche, werd dinsdag 18 september gehouden bij het Autotron in Rosmalen. Rijinstructeurs maakten die dag 441 proefritten in zo'n 100 nieuwe lesauto's en beoordeelden de auto tijdens de rit op het uiterlijk en design, het bedieningsgemak, de binnenruimte en zitcomfort, het stuurgedrag en het zicht rondom. De SEAT Ateca kreeg de hoogste beoordeling van de rijschoolbranche: een 8,95.

Tweede en derde plaats

De verschillen met plaats 2 en 3 zijn erg klein. Met een eindbeoordeling van een 8,56 is de tweede plaats weggelegd voor de Volvo XC40. De Volkswagen Polo eindigt op plaats 3 met een rapportcijfer van 8,55.

De Nationale Rijschooldag, het jaarlijkse event voor de rijschoolbranche, is de opvolger van De Lesauto Testdag. Ook wij stonden met onze auto's op het buitenterrein van Autotron.

Het is overigens niet voor het eerst dat een SEAT tot 'Lesauto van het Jaar' is uitgeroepen. Ook de SEAT Leon viel tijdens eerdere edities maar liefst 2 keer in de prijzen.

De SEAT Ateca is verkrijgbaar vanaf 28.500* euro.

* Genoemde consumentenadviesprijzen zijn inclusief BTW, BPM, rijklaarmaakkosten, recyclingbijdrage en leges. Zie voor kosten en verkoopinformatie seat.nl.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan