2 oktober 2018

SEAT Arona TGI: 's werelds eerste SUV op aardgas

SEAT Arona TGI: 's werelds eerste SUV op aardgas
De nieuwe SEAT Arona TGI is een schoner alternatief
De nieuwe SEAT Arona TGI is een schoner alternatief

SEAT presenteert de allereerste CNG/groengas SUV ter wereld. Tijdens de Autosalon van Parijs trekt het merk het doek van de nieuwe Arona TGI.

Na de Leon, de Ibiza en de Mii neemt SEAT ook de compacte Arona op in zijn TGI-lijn. Deze serie rijdt op CNG (compressed natural gas) en stoot daarmee minder CO2 uit dan een vergelijkbaar benzine- of dieselmodel.

Drie tanks en een kleine benzine-opslag

Onder de kofferbakruimte van de Arona TGI en onder een deel van de achterbank liggen 3 CNG-tanks die goed zijn voor een opslag van 14,3 kilogram aardgas. Op Nederlands L-gas kan de compacte cross-over daar zo'n 350 kilometer ver mee komen. Een kleine benzinetank voegt daar nog eens 160 kilometer aan toen. Wanneer het buiten kouder is dan 10 graden Celsius start de auto op benzine. En ook als de gastanks leeg zijn, schakelt de Arona TGI automatisch over op benzine. De bestuurder ziet aan een lampje op het dashboard wanneer de auto benzine verbruikt: van de automatische omschakeling is niets merken.

Het blok

De compacte SUV op aardgas wordt aangedreven door een 1.0-liter driecilinder TGI met een vermogen van 90 pk. Het blok is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. De Arona TGI doet er 12,8 seconden over om vanuit stilstand naar de 100 kilometer per uur te sprinten en noteert een topsnelheid van 172 kilometer per uur.

De Arona TGI wordt leverbaar in de bekende uitvoeringen Reference, Style, Xcellence en FR. Het is nog niet bekend wanneer de auto op de markt komt.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan