30 september 2021

Rijd veilig de winter tegemoet!

Rijd veilig de winter tegemoet!
Op winterbanden rijdt u veiliger wanneer het wegdek kouder is

De dagen worden langzaam korter en het gure herfstweer kijkt stiekem al om de hoek. Bent u al toe aan de winterbandenwissel?

U wilt het misschien nog niet horen, maar de lage temperaturen komen er toch écht aan! Als het kouder is dan 7 graden Celsius hebben winterbanden veel voordelen. En nee, ze zijn zeker niet enkel effectief wanneer er sneeuw ligt! Een winterband is gemaakt van een zachter rubber dan de zomerband en heeft over het hele loopvlak een soort van groefjes. Daardoor zorgt de band bij lagere temperaturen voor een betere grip op de weg en rijdt u veilig de winter tegemoet.

Maar het wordt vandaag 16 graden!

Het hoeft natuurlijk niet de hele dag kouder dan 7 graden te zijn. In de middag kunt u nog heerlijk genieten van prachtig nazomerweer bij een temperatuur van zo'n 16 graden. Maar wat gaf uw auto aan toen u vanmorgen naar uw werk reed? En hoe warm is het eigenlijk nog als u vanavond weer terug naar huis gaat? Is het wegdek koud(er), dan geven winterbanden meer grip en maken ze de remweg aanzienlijk korter. Dus wordt het morgen lekker weer, maar is er ook (de eerste nacht)vorst voorspeld? Denk dan aan uw winterbandenwissel!

Net nieuwe zomerbanden?

De naam zegt het al. Daarom zijn deze banden uitermate geschikt bij warmer weer. Maar daalt de temperatuur, dan is het rubber van deze band te hard en heeft de band maar één aangrijpingspunt op de weg. Door de speciale samenstelling van het rubber van de winterband werkt die nét iets anders. Een (jong) gebruikte winterband is bij koud(er) weer altijd beter dan een nieuwe zomerband.

Het oog wil ook wat

Die zwarte doppen onder een stijlvolle Passat of trendy Ibiza? Een doorn in het oog. Toch maar niet doen, dan? Eigenlijk behoren die saaie zwarte doppen, waaraan we een winterband over het algemeen herkennen, wel een beetje tot het verleden. De banden kunnen tegenwoordig namelijk prima op metalen velgen worden gelegd. En zeg nou zelf, een beetje profiel mag best gezien worden. Het geeft zo'n stoere Karoq misschien wel extra karakter!

Voor de scheurneuzen onder ons: die rijden met de winterbanden onder de auto even hard als op een zomerband. Kijk maar eens naar het snelheidssymbool wat op de banden staat, om alle misverstanden uit de wereld te helpen. Dat symbool moet bij beide type banden overeenstemmen met maximale snelheid van de auto. Maar let wel op onderweg en pas uw snelheid altijd aan aan de (weers)omstandigheden.

Niet goedkoop?

Ja, het is even een dubbele investering. Maar de aanschaf van een nieuwe set winterbanden kost bijna net zoveel als het kopen van een set zomerwielen. Maar wanneer de winterbanden onder de auto liggen, houden die zomerbanden een korte 'winterslaap'. In zwaar winterweer zouden ze sneller slijten. Dat blijft ze nu bespaard, zodat ze straks nog wat extra kilometers kunnen afleggen.

We snappen dat niet iedereen thuis de ruimte heeft voor een extra set wielen. Daarom beschikken wij over een grote opslaglocatie waar we uw winter- en/of zomerbanden een seizoen lang netjes, veilig, onder de juiste condities en verzekerd opbergen. Liggen uw banden in onze opslaglocatie? Houd dan rekening met het inplannen van de bandenwissel-afspraak. Dit kan tot 5 dagen van tevoren. De tussenliggende dagen hebben we nodig voor het versturen van uw banden naar de juiste vestiging.

Kortom: denk niet pas aan uw winterbanden wanneer de eerste sneeuw valt. En plan nu alvast uw bandenwissel in!

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan