2 november 2018

Prijs van de CUPRA Ateca bekend

Prijs van de CUPRA Ateca bekend
Het eerste model van het nieuwe merk CUPRA is de Ateca

De Ateca is het eerste model van het nieuwe merk CUPRA. In maart werd de auto gepresenteerd op de autoshow van Genève. Tegen het einde van dit jaar staat de sportieve SUV in de showroom bij Van den Udenhout.

De CUPRA Ateca ziet er agressief uit. Met een 2.0 turbo-benzinemotor onder de kap, gekoppeld aan een zeventraps DSG-automaat, sprint de 300 pk sterke SUV van 0 naar 100 km/u in 5,2 seconden. De Ateca rijdt 247 kilometer per uur op top!

Vierwielaandrijving

Het vierwielaangedreven topmodel beschikt naast de standen Normal, Sport, Individual, Snow en Off-Road ook over de modus Cupra op het 4-Drive-systeem. In die stand klinkt het geluid van de SUV nét wat agressiever.

cupra-ateca-velg.jpg

De Ateca draagt het nieuw ontworpen CUPRA-logo op de voor- en achterzijde. Ook de merknaam CUPRA is geplaatst op de voorkant van de SUV, in de onderste grille om precies te zijn. De CUPRA Ateca is verkrijgbaar in de kleuren Energy Blue, Velvet Red, Brilliant Silver, Rodium Grey, Magic Black en Nevada White, en staat standaard op 19" lichtmetalen wielen.

Prijskaartje

De Nederlandse vanafprijs van de CUPRA Ateca is vastgesteld op € 57.950,-. De sportieve SUV beschikt voor die prijs standaard over een digitaal instrumentarium, een 8" touchscreen, keyless entry en een 360-graden camera.

CUPRA is bekend van het label dat SEAT gaf aan zijn sportieve topmodellen: zo kennen we de SEAT Ibiza Cupra en de SEAT Léon Cupra. Sinds begin dit jaar gaat CUPRA zelfstandig door het leven als een opzichzelfstaand merk.

CUPRA-dealer

SEAT heeft in Nederland 4 autodealers aangewezen als CUPRA-specialist. En Van den Udenhout is er daar 1 van! Liefhebbers van Spaanse sportiviteit kunnen vanaf het einde van dit jaar in de showroom aan de Balkweg 6 te 's-Hertogenbosch het nieuwe merk optimaal beleven. 

cupra-showroom.jpg

CUPRA staat voor passie, precisie, vastberadenheid, moed, en bovenal sportiviteit. Het merk krijgt een aparte ruimte in showroom, ingericht in CUPRA-stijl, waar de totale CUPRA-beleving aan de bezoeker wordt overgebracht. Medewerkers van Van den Udenhout hebben daarvoor een speciale merktraining gevolgd in Barcelona.

Eind dit jaar staat de CUPRA Ateca in de nieuwe ruimte in de showroom van Van den Udenhout, waar tevens de Léon Cupra R te aanschouwen is. Al valt dat laatste model officieel onder het merk SEAT.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan