15 juli 2020

Plug-in hybride én R-model na opfrisbeurt Volkswagen Tiguan

Plug-in hybride én R-model na opfrisbeurt Volkswagen Tiguan
De vernieuwde Volkswagen Tiguan

Volkswagen heeft de vernieuwde Tiguan gepresenteerd. De succesvolle SUV krijgt een nieuwe look en hij wordt leverbaar als plug-in hybride.

Het bericht gaat verder onder de video

Volkswagen introduceerde haar Tiguan in het jaar 2007 en zo'n vier jaar na de komst van de tweede generatie is het nu tijd voor een facelift van één van de best verkopende SUV's wereldwijd.

Nieuwe looks

De cross-over krijgt een hogere motorkap, een nieuwe grille en koplampen met uitlopers naar de wielkasten. Die zijn optioneel verkrijgbaar met led-matrixtechniek. Op de achterkant prijkt de modelnaam uitgeschreven onder het vernieuwde VW-logo. De basisuitvoering van de SUV heet simpelweg 'Tiguan'. Daarnaast komt de SUV op de markt als Life, Elegance en als R-Line uitvoering.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

De nieuwe looks van de Volkswagen Tiguan

Vanbinnen

Het interieur van de populaire SUV is aangescherpt met een nieuw stuurwiel en de meest recente versie van het Volkswagen-infotainmentsysteem. Daarbij hoort ook een nieuw infotainmentscherm, wat luistert naar spraakbediening. De draaiknoppen voor de klimaatregeling zijn, evenals de knoppen voor stoelverwarming, vervangen door aanraakgevoelige sliders. Optioneel kan de vernieuwde Tiguan worden voorzien van sfeerverlichting met keuze uit dertig kleuren.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

Het aangescherpte interieur van de Volkswagen Tiguan

Plug-in hybride

Voor het eerst komt er een stekkeruitvoering van de Tiguan. De Tiguan eHybrid heeft een 1.4 TSI onder de kap die samenwerkt met een elektromotor. Samen zijn ze goed voor een systeemvermogen van 245 pk. Schakelen gaat automatisch met een DSG-transmissie met zes versnellingen. Het 13 kWh accupakket geeft de Tiguan eHybrid een elektrisch rijbereik van 50 kilometer.

Tiguan R

De vernieuwde Tiguan is ook als 'gewone' benzine of diesel verkrijgbaar, maar on top of the bill staat - met een sterke 2.0 TSI en een vermogen van 320 pk - de Tiguan R. Een zeventraps DSG-automaat verdeelt dat vermogen over alle vier de wielen. Maar ook tussen de achterwielen afzonderlijk. Volkswagen noemt het R-Performance Torque Vectoring. Optioneel is de Tiguan R te voorzien van een Akrapovič-uitlaatsysteem. Vanbinnen is hij aangekleed met sportstoelen en een sportstuur.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

Volkswagen Tiguan 2020 facelift

Semi-autonoom

Net als de gefacelifte Passat kan de Tiguan tot een snelheid 210 km/u semi-autonoom rijden dankzij Travel Assist. Het slimme rijsysteem maakt daarvoor gebruik van Lane Assist en Adaptive Cruise Control. Wel moet de bestuurder hiervoor de handen aan het stuur houden.

De Tiguan is ruim en comfortabel, en hij kan tot wel 2,5 ton trekken. Sinds de introductie in 2007 zijn wereldwijd meer dan 6 miljoen exemplaren van de Volkswagen Tiguan verkocht. Het is daarmee, volgens de makers, de best verkopende SUV ter wereld. De vernieuwde Tiguan komt in oktober naar Nederland. Prijzen en specificaties worden bekend in aanloop naar de marktintroductie.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan