25 oktober 2018

Opvolger ŠKODA Rapid Spaceback krijgt de naam Scala

Opvolger ŠKODA Rapid Spaceback krijgt de naam Scala
De nieuwe hatchback van ŠKODA gaat de naam Scala dragen

ŠKODA onthulde haar nieuwe compacte middenklasse al op de Autosalon van Parijs in de vorm van studiemodel Vision RS. Het concept krijgt een productievervolg onder de naam ŠKODA Scala.

De Tsjechen lieten ons - al voordat ze hun jongste concept car toonden aan het grote publiek - weten dat het studiemodel direct zou leiden naar een nieuw compact model. Na de onthulling van de Vision RS in Parijs verscheen vrij snel een eerste teaserbeeld met het silhouet van een 5-deurs hatchback. Zoals beloofd werd het concept van de Vision RS dus vertaald naar productie en in eerste instantie leek het om de nieuwe Rapid Spaceback te gaan. Daarbij lieten de Tsjechen doorschemeren dat de nieuwe auto gebouwd gaat worden op het MQB A0-platform van de Volkswagen-groep.

skoda-scala-teaser.jpg

Een nieuwe naam

Toen kregen we bericht over de naamsverandering. Het nieuwe model van ŠKODA draagt de Latijnse naam 'scala', wat letterlijk 'trap' of 'ladder' betekent. Naar eigen zeggen maakt het merk dan ook een grote stap in het compacte segment. "De ŠKODA Scala is een compleet nieuwe ontwikkeling die in deze klasse standaarden zet op de vlakken design, technologie en veiligheid," vetelt Bernhard Maier, Voorzitter van de Raad van Bestuur van ŠKODA AUTO.

De Scala wordt het eerste Europese productiemodel met de letters Š-K-O-D-A uitgeschreven op de kofferklep. Het aloude logo met de gevleugelde pijl komt niet meer terug op de achterkant van het model.

skoda-scala-letters.jpg

Als kers op de taart krijgen we een totaalplaatje van nieuwe compacte hatchback te zien, weliswaar met camouflageplastic, en geeft ŠKODA wat meer details vrij. Zo weten we dat de Scala 4 meter 36 lang wordt - gecombineerd met een 2 meter 64 lange wielbasis - 1.79 meter breed en 1.47 meter hoog.

Vijf motoren

Het model komt in 5 verschillende motor-uitvoeringen van 90 tot 150 pk op de markt: 3 benzinevarianten, een diesel en later volgt ook een CNG-versie (op aardgas).

Over het interieur wordt geen woord gerept, maar omdat de auto staat op het modulaire MQB-platform gaan we uit van voldoende binnenruimte voor passagiers en bagage.

skoda-scala.jpg

Simply Clever

De vijfdeurs wordt uitgevoerd met een tal van Simply Clever-oplossingen, waarvan optioneel een elektrische inklapbare trekhaak. Die komt tevoorschijn door op een knop in de kofferbak te drukken. Verder beschikt het compacte model over geavanceerde technologie, zoals de optionele virtuele cockpit, en vele assistentie- en veiligheidssystemen.

De ŠKODA Scala komt in de eerste helft van 2019 op de markt.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan