5 november 2021

Op weg naar een groene binnenstad: Autobedrijf Van den Udenhout voorziet Blauwe Engelen van duurzame hop-on-hop-off bussen

Op weg naar een groene binnenstad: Autobedrijf Van den Udenhout voorziet Blauwe Engelen van duurzame hop-on-hop-off bussen
De Blauwe Engelen stappen in hun nieuwe Volkswagen e-Crafter bij Van den Udenhout in Den Bosch

De twee bussen van de Blauwe Engelen, die bezoekers aan de Bossche binnenstad zes dagen per week een gratis rit aanbieden, worden vervangen door duurzame, elektrische voertuigen. Dinsdagmiddag is de feestelijke aflevering van de nieuwe Volkswagen e-Crafters bij Autobedrijf Van den Udenhout in 's-Hertogenbosch.

De twee nieuwe, volledig elektrische Crafter personenbussen van Volkswagen Bedrijfswagens staan dinsdagmiddag - dankzij gulle giften van vele sponsoren – klaar voor gebruik bij 'de Huiskamer' van het autobedrijf aan de Balkweg in 's-Hertogenbosch. Uitgerust met een omroepsysteem voor de chauffeur en een lcd-scherm waarop passagiers kunnen zien wat er in de Bossche binnenstad speelt, zijn ze compleet op maat gemaakt.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

De nieuwe bus van de Blauwe Engelen in Den Bosch

Gratis stadsbus

Sinds het Jeroen Boschjaar (in 2016, red.) zijn de Blauwe Engelen niet meer weg te denken uit de Bossche binnenstad. Dat jaar sloeg een groep Bosschenaren de handen ineen voor het behoud van de gratis stadsbus. En met succes! Vrijwilligers van de Stichting Gastvrij 's-Hertogenbosch geven bezoekers aan de binnenstad sindsdien een warm welkom met een gratis rit langs de belangrijkste hotspots. En met het oog op een groene binnenstad worden de bussen, na vier jaar intensief gebruik, nu vervangen door duurzame (volledig elektrische!) exemplaren.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

Een gastvrij welkom voor de Blauwe Engelen in 'de Huiskamer' van Van den Udenhout in Den Bosch

Bourgondisch en gastvrij

De gratis stadsbus onderstreept het gastvrije karakter van de stad 's-Hertogenbosch. Daar draagt Van den Udenhout, een autobedrijf waarbij de kernwaarden 'bourgondisch' en 'gastvrij' zijn verweven in het DNA, graag haar steentje aan bij.

De Blauwe Engelen bij hun nieuwe e-Crafter bij Van den Udenhout

Feestelijke aflevering

Dankzij de aanwezigheid van de vrijwilligers en sponsoren die de stadbussen mede mogelijk maken, krijgt de aflevering en ingebruikname van de nieuwe bussen een feestelijk tintje. Autobedrijf Van den Udenhout wenst de chauffeurs en alle passagiers heel veel rijplezier en veilige kilometers toe!

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan