14 november 2019

Nieuwe ŠKODA OCTAVIA onthuld: dit is het resultaat!

Nieuwe ŠKODA OCTAVIA onthuld: dit is het resultaat!
De nieuwe ŠKODA OCTAVIA COMBI

ŠKODA onthulde maandagavond in Praag haar compleet nieuwe OCTAVIA en OCTAVIA COMBI. Buiten een nieuw design, wat naar de SUPERB neigt, heeft de auto veel nieuwe technologische hoogstanden. Denk aan full-ledkoplampen, een head-up display en ergonomische stoelen. Maar er is meer.

Meer OCTAVIA

De nieuwe OCTAVIA heeft een strak gelijnde voorkant met uitblinkende koplampen. Maar bovenal is de vierde generatie van de OCTAVIA in ruimte gegroeid. De hatchback meet in de lengte 19 mm meer en de COMBI doet dat 22 mm. Beide zijn 15 mm breder dan hun voorganger. Ook de kofferbak is ruimer geworden: de hatchback krijgt 10 liter extra bergruimte en de COMBI zelfs 30 liter.

Blijf op de hoogte van het laatste ŠKODA-nieuws

Interieur

ŠKODA voorziet haar OCTAVIA van een nieuw stuurwiel: tweespaaks, afgewerkt met chroom. Optioneel is ook een multifunctionele variant verkrijgbaar, met 14 verschillende functies die bediend kunnen worden met druk- en scrollknopen. En net als de Golf 8 krijgt ook de OCTAVIA optionele sfeerverlichting, verwerkt in het dashboard en de deurpanelen, met 10 verschillende kleuren. Tevens optioneel zijn de ergonomische voorstoelen met verwarming, massage en ventilatie.

De nieuwe OCTAVIA vanbinnen

Head-up display

De nieuwe OCTAVIA is de eerste ŠKODA met een head-up display. Belangrijke informatie wordt geprojecteerd op de voorruit. Ook heeft ŠKODA haar Virtual Cockpit verder ontwikkeld: het scherm meet nu 10 inch en is erg gebruiksvriendelijk.

DSG-automaat

ŠKODA heeft de hendel van de DSG-automaat wat kleiner gemaakt. Er geen mechanische verbinding meer tussen de keuzehendel en de DSG-bak, maar er wordt gebruik gemaakt van shift-by-wire technologie. Dat betekent dat de schakelpook elektronisch gekoppeld is.

DSG-automaat in de nieuwe ŠKODA OCTAVIA

Veiligheid voorop

De nieuwe OCTAVIA is uitgerust met een tal van nieuwe veiligheids- en assistentiesystemen. Zo ondersteunt Collision Avoidance Assist de berijder met stuuringrepen voor het voorkomen van ongevallen en waarschuwt Exit Warning voor langskomend verkeer tijdens het uitstappen. En wanneer de bestuurder achter het stuur in slaap valt, of zelfs flauwvalt, dan laten Hands-on-Detect en Emergency Assist de auto zelfstandig tot stilstand komen.

De nieuwe OCTAVIA als plug-in hybride

Stekker

Voor het eerst wordt de OCTAVIA als plug-in hybride op de markt gebracht. Die krijgt, net als de SUPERB en de CITIGO de toevoeging "iV" achter de naamsaanduiding, en onder de kap een 156 pk sterke 1.4 TSI-motor mee. Die werkt samen met een 102 pk sterke elektromotor. Bij elkaar goed voor een systeemvermogen van 204 pk. En al die pk's worden door een zestraps automaat verdeeld over beide voorwielen. De teruggewonnen energie wordt opgeslagen in een 13 kWh lithium-ion-accu, waarmee de auto 55 kilometer elektrisch mee vooruit komt.

Meer informatie, waaronder de prijs, volgt in aanloop naar de marktintroductie. De nieuwe ŠKODA OCTAVIA komt in de zomer van 2020 naar Nederland.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan