27 september 2018

Nieuwe generatie Audi Q3: groter, ruimer en mooier

Nieuwe generatie Audi Q3: groter, ruimer en mooier
De eenvoudige en strakke lijnen maken de nieuwe Q3 elegant en tijdloos

Audi brengt een tweede generatie van de Q3 op de markt. Zeven jaar na de introductie is het tijd voor vernieuwing van Audi's jongste SUV.

De nieuwe generatie is een stukje gegroeid: de auto staat op het MQB-platform, wat zorgt voor meer comfort. Het maakt de auto ook 10 centimeter langer. Wel verliest de SUV 5 centimeter van zijn hoogte, maar in de breedte gaat die er dan weer 2 centimeter op vooruit.

Ruimer

Ook de wielbasis is in proportie gegroeid. Die is 7,7 centimeter langer dan bij zijn voorganger en dat levert vooral extra beenruimte op voor de passagiers achterin. De achterbank is over 15 centimeter te verschuiven en de rugleuning laat zich eenvoudig neerklappen in 3 delen. De nieuwe Q3 heeft een kofferinhoud van minstens 530 liter, maar is de bank omgeklapt dan past er 1.525 liter in. De kofferbak heeft een verstelbare bodem waar de hoedenplank in opgeborgen kan worden.

Elegant en tijdloos

De eenvoudige en strakke lijnen maken de Q3 elegant en tijdloos. De grote grille, het kenmerkende stijlelement van alle SUV's van Audi, keert terug op de tweede generatie Q3 die standaard is voorzien van LED-koplampen. De uitgesproken wielkasten verwijzen naar de oer-Quattro en de grote spoiler achterop benadrukt het sportieve karakter.

Het interieur van de nieuwe Q3 ontleent elementen van zijn grotere broers: de A6, de A7 en de A8. De SUV is voorzien van een "virtual cockpit" en heeft een uitgebreid media-aanbod. Zo is de auto standaard leverbaar met Android auto en Apple Car Play. Een wifi-hotspot is bij het top-infotainmentsysteem voor de Q3 inbregrepen. Optioneel is de SUV te voorzien van een hoogwaardig audiosysteem van Bang & Olufsen.

Slim en veilig

De Q3 is standaard voorzien van en tal van slimme opties en veiligheidssystemen, als adaptive cruise control waarin de functies van de adaptieve snelheidsassistent, de fileassistent en de actieve rijbaanassistent samenkomen. Inparkeren wordt een makkie met de 4 360-graden camera's die de directe omgeving rondom de auto zichtbaar maken. Mocht het daarmee nog niet lukken dan is de Q3 ook nog eens voorzien van park assist, wat automatisch in- en uitparkeren mogelijk maakt.

De nieuwe Q3 wordt niet langer in de Seat-fabriek in Spanje gebouwd. Zijn roots liggen nu in Hongarije. Daar wordt de auto uitgerust met 2 benzinemotoren. En er komt een dieselvariant. Het vermogen van de motoren ligt, afhankelijk van de gekozen versie, tussen de 150 en 230 pk en er is keus tussen een handgeschakelde zesbak en de zeventraps S tronic-automaat. De auto heeft, afhankelijk van de gekozen motor, voorwielaandrijving of quattro vierwielaandrijving.

De Q3 komt in november op de markt. De prijs wordt in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan