29 oktober 2018

Nieuwe Audi R8: agressiever dan voorheen

Nieuwe Audi R8: agressiever dan voorheen
Meer kracht, betere prestaties en een woeste look

De Audi R8 LMS GT3 zag begin oktober het levenslicht tijdens de Autosalon van Parijs. De vernieuwde R8 Coupé en Spyder treden in zijn voetsporen: ze krijgen een sportiever uiterlijk en krachtigere motoren.

Audi R8 Spyder en Coupé

Met een strakker lijnenspel, een plattere en bredere grille, grotere luchtinlaten, een dikke diffuser en 2 enorme uitlaten ogen de 2019 edities van de R8 agressiever dan voorheen. De Coupé en Spyder zijn verkrijgbaar in 2 nieuwe tinten: Kemora Gray en Ascari Blue. De Audi-ringen zijn optioneel uitvoerbaar in hoogglans zwart en ook optioneel is het 20" lichtmetaal met koolstofkeramische remmen. Via het Audi exclusive-programma kan de R8 helemaal naar persoonlijke smaak gestyled worden, zowel van binnen als van buiten.

Audi R8 Spyder

Pk's

De vernieuwde Audi R8 behoudt zijn volledig atmosferische en hoogtoerige V10, maar komt in 2 versies. Een 'gewone' en een performance. De tiencilinder met een inhoud van 5,2 liter produceert 570 pk, de performance is met 620 paardenkrachten een tikkeltje krachtiger. 

Het onderstel van de R8 is scherper afgesteld voor extra sportieve prestaties. En ook de stuurinrichting is opnieuw bekeken: die geeft meer feedback en is preciezer. Er komt meer onderscheid in de verschillende rijmodi. Standaard laat de Audi R8 een bestuurder kiezen tussen Comfort, Auto, Dynamic en Individual. Bij de performance komen daar nog 3 aanvullende modi bovenop: Dry, Wet en Snow. Door de verbeterde stabiliteitscontrole komt de snelheidsduivel eerder tot stilstand: bij een snelheid van 100 kilometer per uur wordt de remweg met 1,5 meter verkort en bij een snelheid van 200 km/u staat de auto op een droog wegdek zelfs 5 meter eerder stil.

Audi R8 Spyder

331 kilometer per uur

De R8 V10 Spyder sprint in 3,5 seconden naar de 100 km/u, de R8 V10 Coupé is 0,1 seconden sneller. Allebei meten ze een topsnelheid van 324 km/u. De performance-modellen zijn door te blazen tot 331 km/u en tikken de 100 nét wat eerder aan: de R8 V10 performance Spyder doet er 3,2 seconden over en met een sprint van 0 naar 100 in 3,1 seconden spant zijn performance Spyder-broertje de absolute kroon. 

Beide modellen maken eind november/begin december hun debuut op het Autosalon van Los Angeles. Begin 2019 zijn de vernieuwde Audi R8 Coupé en Spyder te bestellen en in het eerste kwartaal van 2019 arriveren ze bij de Nederlandse dealers.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan