24 december 2019

Elektrische Volkswagen ID.3 maakt geluid

Elektrische Volkswagen ID.3 maakt geluid
Het unieke karakter van de Volkswagen ID.3

De Volkswagen ID. Family krijgt een eigen geluid. De ID.3 1ST is de eerste elektrische Volkswagen die wordt uitgebracht met dit unieke en herkenbare sound.

Verplicht

Wie een elektrische auto rijdt, hoort de motor bíjna niet. De auto maakt nauwelijks geluid en dat wordt als erg comfortabel ervaren. Voor de bestuurder, althans. Want voor voetgangers of andere weggebruikers kan het tot gevaarlijke situaties leiden. Zij horen een elektrische auto namelijk niet aankomen. Daarom is bepaald dat alle nieuwe elektrische auto's sinds 1 juli 2019 voorzien moeten zijn van een akoustisch waarschuwingssysteem. Tot een snelheid van 20 km/u moet dat systeem een geluid uitzenden. Rijdt een auto harder, dan maken de banden in theorie genoeg geluid en kan men de auto daardoor horen aankomen.

Blijf op de hoogte van het laatste Volkswagen-nieuws

Eigen sound

Volkswagen geeft haar ID. Family een geheel eigen sound. De ID.3 1ST is de eerste van de familie die (in de tweede helft van 2020) op de markt komt en daarmee voorzien is van dit geluid:

Futuristisch

Het klinkt haast net zo futuristisch als de nieuwe auto in eerste instantie oogt. Dat was dan ook de intentie van het merk, dat voor het ontwikkelen van dit unieke sound de handen ineen sloeg met componist Leslie Mandoki. Want behalve een onderscheidend design, wil Volkswagen voor haar ID. Family ook een eigen en herkenbaar geluid.

Lees meer over de Volkswagen ID.3

De achterkant van de Volkswagen ID.3

Het Acoustic Vehicle Alerting System (AVAS) produceert deze sound niet continu, maar enkel wanneer de ID.3 langzamer rijdt dan 30 kilometer per uur. Of wanneer de auto achteruit rijdt. Het is dan voor zowel voetgangers als voor de bestuurder duidelijk hoorbaar en het verandert aan de hand van de snelheid en acceleratie.

Blijf op de hoogte

Wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen rondom de Volkwagen ID.3 kan zich hier aanmelden voor de speciale nieuwsbrief.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan