De nieuwe A3 Sportback plug-in hybride

17 oktober 2024
De nieuwe A3 Sportback plug-in hybride

Afgelopen voorjaar werden de vernieuwde A3 en S3 gepresenteerd. Nu volgt ook de A3 Sportback TFSI e, voorzien van een nieuwe, technologisch geavanceerde plug-in hybride aandrijflijn die krachtiger en efficiënter is dan ooit.

De nieuwe Audi A3 Sportback TFSI e is een moderne plug-in hybride die volgens WLTP-norm maar liefst 126 tot 143 kilometer ver komt op stroom. Bovendien kan deze nieuwe versie snelladen, zodat je nog vaker elektrisch kunt rijden. De nieuwe Audi A3 Sportback TFSI e is er in twee vermogensvarianten.

De prijzen en exacte uitvoeringen van de Audi A3 Sportback TFSI e plug-in hybride worden binnenkort bekendgemaakt.

Nieuwe turbobenzinemotor, geoptimaliseerde elektromotor 
De nieuwe Audi A3 Sportback TFSI e heeft een 1.5 TFSI evo2 turbobenzinemotor, die de 1.4 TFSI vervangt en zorgt voor lager brandstofverbruik en CO2-uitstoot. De elektrische aandrijving komt van een synchroonmotor met 85 kW en 330 Nm koppel, geïntegreerd in de 6-traps S tronic-automaat, die is aangepast voor het hogere vermogen.

Verdubbelde accucapaciteit
De accu van de Audi A3 Sportback TFSI e heeft nu een brutocapaciteit van 25,7 kWh (netto 19,7 kWh), bijna dubbel zo groot als voorheen. Dit vergroot het elektrische rijbereik tot maximaal 143 kilometer (WLTP), waardoor veel dagelijkse ritten volledig elektrisch kunnen worden afgelegd.

Sportieve uitrusting
De nieuwe Audi A3 Sportback TFSI e-modellen volgen het design van de vernieuwde A3 line-up. Het interieur biedt speciale displays voor aandrijfinformatie, waaronder een vernieuwde vermogensmeter in de Audi virtual cockpit en energiestromen op het MMI-display. 

Blijf op de hoogte