12 augustus 2020

Complete serie high-performance modellen van CUPRA

Complete serie high-performance modellen van CUPRA
De CUPRA Formentor (voor) met daarachter v.l.n.r. de CUPRA Ateca, de CUPRA Leon Sportstourer en de CUPRA Leon e-Hybrid

CUPRA is zo'n 2 jaar geleden als opzichzelfstaandmerk in de markt gezet, helemaal los van het label dat SEAT eerder gaf aan zijn sportieve topmodellen. In Nederland zijn vier-autodealers aangewezen als CUPRA-specialist: Autobedrijf Van den Udenhout, aan de Balkweg 6 in Den Bosch, is er daar één van.

Sinds de introductie in 2018 heeft CUPRA een complete serie aan high-performance modellen ontwikkeld. Met daarbij een uitgebreid aanbod aan (deels) elektrische auto's: het bewijs dat performance en elektrificatie uitstekend samengaan. CUPRA-modellen onderscheiden zich zowel in looks, als in prestatie. Maak kennis met de CUPRA-familie, een complete serie aan high-performance modellen met een kenmerkend design:

De CUPRA Ateca in de showroom bij Van den Udenhout

CUPRA Ateca

De Ateca is de eerste auto die wereldkundig is gemaakt onder het merk CUPRA. De sportieve SUV is een indrukwekkend totaalpakket van een zelfverzekerd design gecombineerd met de nieuwste technieken, de meest luxe functies en een hoog comfortgehalte. De sportieve prestaties van deze high-performance SUV komen voort uit een 2.0 turbo-benzinemotor, gekoppeld is aan een zeventraps DSG-automaat. Goed voor een vermogen 300 pk en 400 Nm koppel (en een sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 4,9 seconden!). En het Akrapovič-uitlaatsysteem geeft de SUV een imposant geluid mee.

De CUPRA Ateca staat, net als de CUPRA Ateca Limited Edition, exclusief in de CUPRA-showroom aan de Balkweg 6 te 's-Hertogenbosch.

Bekijk de voorraad

 

CUPRA Leon Sportstourer

CUPRA Leon (Sportstourer)

De CUPRA Leon maakt sinds begin dit jaar deel uit van de CUPRA-familie. Hij is in februari niet alleen als hatchback, maar ook als Sportstourer gepresenteerd. De CUPRA Leon is verkrijgbaar in vier verschillende motorversies: een 2.0 TSI-benzinemotor met 245 of 300 pk voor de hatchback en Sportstourer, en - exclusief voor de Sportstourer - een eenzelfde motor met maarliefst 310 pk. Die laatste beschikt standaard over de 4Drive-vierwielaandrijving. Op de motorenlijst prijkt daarnaast een e-Hybrid: een 245 pk sterke plug-in hybride die zijn vermogen haalt uit een 1.4 TSI-benzinemotor, in combinatie met een 115 pk elektromotor. Met een kleine accu van 13 kWh komt hij volledig elektrisch maximaal 60 kilometer ver.

De CUPRA Leon en de CUPRA Leon Sportstourer zullen dit najaar te bestellen zijn en ze worden dit jaar nog in de showroom verwacht.

Houd mij op de hoogte

 

CUPRA el-Born

CUPRA el-Born

De el-Born wordt de eerste volledig elektrische power-EV van het merk CUPRA. Het model gaat de beleving van elektrisch rijden veranderen en is hét bewijs dat performance en elektrificatie uitstekend samengaan. Die combinatie uit zich in een razendsnelle acceleratie: de 204 pk sterke el-Born sprint in slechts 2,9 seconden van 0 naar 50 km/u. En dat met een actieradius van 500 kilometer dankzij een efficiënte 88 kWh accu. Met de snellaadmogelijkheid is die binnen 30 minuten weer met minimaal 260 kilometer aan rijbereik bijgeladen.

De CUPRA el-Born zal een aantal innovatieve technologiën bevatten (denk aan een Head-up Display met Augmented Reality) en hij wordt aangekleed met onder meer sportieve bumpers en sideskirts, een grote achterpoiler en 20" lichtmetalen velgen. De power-EV wordt begin 2021 verwacht.

Houd mij op de hoogte

 

CUPRA Formentor

CUPRA Formentor

Destijds is beloofd dat CUPRA meer dan de "'high performence'-tak van SEAT" zou zijn. De CUPRA Formentor is het eerste model van het merk dat niet met SEAT-logo wordt uitgebracht. De nieuwe cross-over combineert offroad-eigenschappen met de sportieve prestaties van een hatchback, en dat verpakt in coupé-vorm.

De CUPRA Formentor komt als plug-in hybride, maar ook als benzine-variant. De plug-in hybride heeft een systeemvermogen van 245 pk (een 1.4 TSI van 150 pk gecombineerd met een 115 pk sterke elektromotor) en een accupakket van 13 kWh. De auto heeft hierme een elektrisch rijbereik van 50 kilometer. De gewone benzine-versie, zonder elektromotor, heeft een 2.0 TSI-benzinemotor onder de kap. En heeft een vermogen van 310 pk, wat door een DSG-automaat over alle vier de wielen wordt verdeeld.

De compacte cross-over met sportieve prestaties is in productie in Barcelona en wordt in de herfst van dit jaar in Nederland verwacht.

Houd mij op de hoogte

CUPRA-showroom in Den Bosch

Liefhebbers van Spaanse sportiviteit zijn van harte welkom in de exclusieve CUPRA-showroom aan de Balkweg 6 in Den Bosch. De experts van Autobedrijf Van den Udenhout hebben een speciale CUPRA-merktraining gevolgd in Barcelona, om iedere bezoeker het merk CUPRA optimaal te laten beleven.

Bekijk hieronder de aftermovie van de exclusieve opening van de CUPRA-showroom op vrijdag 25 januari 2019.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan