28 juni 2019

Audi vernieuwt Q7 op alle fronten

Audi vernieuwt Q7 op alle fronten
De vernieuwde Audi Q7 wordt medio september 2019 verwacht

Audi geeft haar Q7 na de zomer een grondige facelift, zowel cosmetisch als onderhuids. Het design is aangescherpt, het interieur vernieuwd en onder de kap vinden we een mild-hybrid technologie. Voor alle motoren.

Belangrijke stijlelementen van de Audi Q8, zoals de achthoekige grille met zes verticale lamellen en de imposante luchtgaten opzij, zijn overgenomen en maken de Q7 een machtige SUV. Aan de achterkant valt de chroomstrip tussen de achterlichten meteen op. Standaard staat de Q7 op 19" lichtmetaal en optioneel is het S line exterieurpakket.

De achterkant van de nieuwe Audi Q7

Wendbaar, maar stabiel

Het onderstel van de Q7 is verfijnd. De vierwielaandrijving is geoptimalisserd en de meesturende achterwielen maken de Q7 wendbaar in de stad en in de scherpe bochten. De adaptieve luchtvering maakt hem comfortabel en stabiel op de snelweg. Het optionele S line exterieur verlaagt het sport-onderstel met 15 millimeter.

Energie terugwinnen

Bij de marktintroductie is er keuze uit twee dieselmotoren. Om het verbruik te drukken zijn ze standaard uitgerust met mild-hybrid technologie: tijdens het afremmen wordt er energie teruggewonnen. Die wordt opslagen in een compacte accu en in combinatie met een 8 kW elektromotor wordt er tot een snelheid van 22 km/u elektrisch gereden. Daarna schakelt de verbrandingsmotor in. Het systeem kan een brandstofbesparing tot wel 0,7 liter op 100 kilometer opleveren.

Later volgt de benzine-versie van de Q7 - eveneens uitgevoerd met mild-hybrid technologie - én een plug-in hybride. Alle motoren worden gekoppeld aan een achttraps tiptronic-automaat.

Vanbinnen

De nieuwe Audi Q7 is als vanouds leverbaar met vijf of met zeven zitplaatsen. In de lengte groeit hij 11 millimeter ten opzichte van zijn voorganger, hij is 1 meter 97 breed en 1.74 meter hoog - antenne meegerekend. De bagageruimte is 865 tot 2.050 liter groot en de SUV heeft standaard een elektrisch bedienbare achterklep, met optionele voetbediening. Optioneel is ook een derde zitrij met twee elektisch wegklapbare stoelen.

Het interieur van de nieuwe Q7

Drie beeldschermen

Op het dashboard twee grote touchscreens en een digitale cockpit. Evenals de gefacelifte Audi A4 beschikt de nieuwe Q7 over een slimme navigatie die in verbinding staat met de stadsinfrastructuur. Daardoor verzamelt die informatie van de verkeerslichtencentrale en kan de bestuurder de juiste snelheid aanhouden om continu binnen de 'groene golf' te blijven rijden. Nooit meer wachten voor een rood verkeerslicht! Verder is het MMI-systeem compatible met Alexa, de spraakassistent van Amazon, al kan het even duren voordat ons land deze technologiën ook kan ontarmen. Audi rolt de opties stap voor stap uit in Europa.

We verwachten de nieuwe Q7 halverwege september in de showroom. Prijzen volgen in aanloop naar de marktintroductie.

Terug