18 februari 2020

Audi Q3 Sportback is 'Beste Auto van 2020'

Audi Q3 Sportback is 'Beste Auto van 2020'
De Audi Q3 Sportback staat sinds oktober 2019 in de Eindhovense Audi-showroom van Van den Udenhout

Het nieuwe jaar is nog kersvers, toch is de Audi Q3 Sportback (nu al) uitgeroepen tot "Beste Auto van 2020". Audi's nieuwe SUV-coupé laat daarmee 62 concurrenten in zijn klasse achter zich.

De Audi Q3 Sportback wint met 11,5% van de stemmen overtuigend de "Beste Auto's" award in de sectie compacte SUV's / crosscountry auto's. Het is de grootste categorie van de verkiezing met daarin 63 deelnemende modellen.

Blijf op de hoogte van het laatste Audi-nieuws

Grote waardering

De Audi Q3 Sportback kwam oktober vorig jaar naar de showroom van Autobedrijf Van den Udenhout. En het is een groot compliment dat juist dit model nu de verkiezing wint. Een jaar geleden sleepte de Audi Q3 de prijs namelijk in de wacht. "Klanten hebben waardering voor onze kijk op een compacte premium SUV met een expressief design," joelt Marc Lichte, hoofd Design bij Audi.

Audi podium

Het is overigens niet de enige Audi die in de prijzen valt: de Audi A1 krijgt een tweede plaats in de categorie compacte auto's, de Audi A5 Sportback verdient een vijfde plaats in de categorie middenklasse, de A8 krijgt een mooie derde notering in de "luxe klasse" en de e-tron eindigt eveneens op de derde plek bij de "grote SUV's / crosscountry auto's".

De "Beste Auto's" awards worden jaarlijks uitgereikt door het befaamde Duitse autoblad "auto, motor und sport". Het is één van de meest belangrijkse Europese autoverkiezingen, waarbij ruim 100.000 lezers van het magazine hun stem uitbrengen.

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan